Hulp nodig bij uw belastingaangifte? De Bibliotheek wijst de weg

Gepubliceerd op: 20 februari 2017 08:30

Hebt u bericht ontvangen van de Belastingdienst en wilt u hulp bij het (online) aangifte doen? De Bibliotheek wijst u de weg, ook als u geen lid bent van de Bibliotheek. De medewerkers van de Bibliotheek weten welke organisaties kunnen helpen bij uw (online) belastingaangifte. Haal de gratis flyer in de Bibliotheek.

Zelf aangifte doen in de Bibliotheek
Wilt u zelf aangifte doen, maar hebt u thuis geen computer of internet? Dan kunt u terecht in de Bibliotheek. Hier kunt u gratis een computer gebruiken voor uw aangifte voor de inkomstenbelasting of om een toeslag aan te vragen. Ook kunt u hier gratis uw belastingaangifte printen. Deze service geldt voor leden en niet-leden. In de vestigingen Abcoude, Breukelen, Loenen, Maarssenbroek, Maarssendorp, Mijdrecht en Vinkeveen zijn computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan.

Cursussen computer, internet en digitale overheid
Voor wie hulp wil bij het gebruiken van computer en internet heeft de Bibliotheek de gratis cursus Klik & Tik. Dit is een cursus voor mensen zonder, of met heel weinig ervaring op de computer en het internet. Deelnemers leren de basisprincipes van de computer, gaan het internet op en oefenen met Social Media.
De cursus Klik & Tik bieden we aan in de Bibliotheek Breukelen, Maarssenbroek en Mijdrecht. U stapt in op uw eigen niveau. U kunt zich aanmelden bij de Bibliotheek.
Daarnaast is er een training Digisterker waar mensen leren hoe ze gebruik kunnen maken van de online overheidsdiensten zoals de Belastingdienst, het UWV en de gemeente. Ook wordt er geoefend met het aanvragen van een DigiD. Voor deze cursus is basiskennis van de computer en het internet nodig. Meer informatie vindt u hier.

Belastingspreekuur
Voor de inwoners van De Ronde Venen organiseert Tympaan-De Baat belastingspreekuren in de Bibliotheek Mijdrecht. Tijdens het spreekuur kunt u zelf uw aangifte invullen. Twee deskundige vrijwilligers van Tympaan-De Baat zijn aanwezig en kunnen zo nodig helpen bij de digitale aangifte. De vrijwilligers geven u advies; zij doen niet de aangifte. Het blijft uw aangifte. U bent zelf verantwoordelijk voor de informatie die u verstrekt en invult. Vergeet dus vooral niet de benodigde informatie mee te nemen naar het spreekuur.
Het belastingspreekuur is in Dorpskamer Het Raakvlak in de Bibliotheek Mijdrecht, donderdagavond 16 maart, 23 maart, 30 maart, 6 april, 13 april en 20 april. Inloop van 19.00 tot 20.00. U heeft tot 21.00 uur de tijd uw aangifte af te ronden.

Convenant Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst
De belastingdienstverlening maakt deel uit van een convenant dat de Koninklijke Bibliotheek (KB) en de Belastingdienst in 2016 hebben gesloten. Hierin is geregeld dat de Belastingdienst, KB en openbare bibliotheken mensen ondersteunen bij het digitaal zaken doen met de overheid.
Voor de belastinghulp werkt de Bibliotheek samen met Tympaan-De Baat en de Servicepunten De Ronde Venen in gemeente De Ronde Venen en met Welzijn Stichtse Vecht, de Ouderenbonden en het FNV in gemeente Stichtse Vecht.