Samenwerkingspartners

De Bibliotheek werkt veel samen met maatschappelijke en culturele instanties in de Gemeente De Ronde Venen en de Gemeente Stichtse Vecht. Hieronder vindt u de partners met wie wij een structurele samenwerking hebben.

Dorpskamer Het Raakvlak
Dorpskamer Het Raakvlak in de Bibliotheek Mijdrecht is een gezamenlijke huiskamer voor iedereen. Van maandag tot en met zaterdag worden hier activiteiten georganiseerd. Overdag een plek met vrije inloop voor ouderen, werkzoekenden of jonge moeders, ’s avonds een ontmoetingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische kwetsbaarheid. Iedereen is welkom en draagt zijn steentje bij op zijn of haar niveau.

Dorpskamer Het Raakvlak is een samenwerking tussen verschillende partijen: Zideris, Kwintes, Careyn, Tympaan-De Baat, SeniorWeb en de Bibliotheek.

Het activiteitenrooster vindt u hier.

Welzijn Stichtse Vecht
Welzijn SV is de welzijnsorganisatie van Stichtse Vecht met diverse welzijnsdiensten en –activiteiten. De Bibliotheek en Welzijn SV bieden gezamenlijk diverse workshops aan op gebied van computers/tablets en vrijwilligersbank. En ze werken samen ten aanzien van de aanpak laaggeletterdheid.

Tympaan-De Baat
Tympaan-De Baat is de welzijnsorganisatie voor De Ronde Venen met diverse welzijnsdiensten en –activiteiten. De Bibliotheek en Tympaan-De Baat bieden driewekelijks de PlusBus naar de Bibliotheek en werken samen ten aanzien van de aanpak laaggeletterdheid.

Seniorweb De Ronde Venen
SeniorWeb DRV houdt zich bezig om 50-plussers wegwijs te maken in de digitale wereld, waar de computer steeds centraler is komen te staan.
Seniorweb verzorgt diverse tabletcafé’s en inloopspreekuren in de Bibliotheek.

-

Senioren ComputerCafé Breukelen (Stichtse Vecht)
Het ComputerCafé Breukelen is toegankelijk voor alle 45-plussers. Zij kunnen hier lessen volgen, vragen stellen en zelf oefenen in de computerruimte. SCC verzorgt een tabletcafé in de Bibliotheek Breukelen en start op korte termijn ook in de Bibliotheek Loenen.

Jongerenwerk
Het Jongerenwerk van Veenig richt zich op alle jongeren uit de Ronde Venen tussen de 12 en 24 jaar.

-

Centrum voor Jeugd en Gezin Stichtse Vecht / Centrum voor Jeugd en Gezin De Ronde Venen
Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is een plek waar ouders, kinderen, jongeren tot 23 jaar en professionals terecht kunnen met al hun vragen over opvoeden en opgroeien. CJG en de Bibliotheek bieden gezamenlijk diverse workshops aan voor ouders.

Ouders Lokaal
Ouders Lokaal is een platform voor en door ouders en is er op gericht om ouders/opvoeders via leuke activiteiten met elkaar in verbinding te brengen.

De Buurtverbinding
De Buurtverbinding is een website voor burenhulp in De Ronde Venen en Uithoorn. De Bibliotheek ondersteunt deze website en biedt een helpende hand aan mensen die hulp nodig hebben het het raadplegen van de website.

Taal voor het Leven
Taal voor het Leven is een initiatief waarbinnen diverse lokale en landelijke partijen samenwerken om meer laaggeletterden te bereiken en te scholen. Het is een aanpak in ontwikkeling, uitgevoerd door Stichting Lezen & Schrijven.

Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen
Het RHC Vecht en Venen beheert de archieven van onder meer Stichtse Vecht en De Ronde Venen. In de depots ligt ruim 600 jaar erfgoed. De hoofdvestiging en grootste studiezaal is gevestigd in het Cultuurhuis in Breukelen, naast de Bibliotheek Breukelen. Hier zijn de archieven van Stichtse Vecht en De Ronde Venen ondergebracht.
De Bibliotheek beheert samen met RHC Vecht en Venen en Museum DRV het project Venenopdekaart.nl, een portal die informatie biedt over erfgoed in De Ronde Venen.