Meet gratis je bloeddruk in de Bibliotheek

28 mei 2022, van 11:00 tot 15:00 | de Bibliotheek Maarssenbroek

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kun je zelf je bloeddruk komen meten in de Bibliotheek Maarssenbroek. Een medewerker van de Hartstichting begeleidt het bloeddrukmeten.

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond? Ook dan kan je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf hun 40ste elk jaar de bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen.

Bloeddrukmeetpunt in de Bibliotheek Maarssenbroek

Je kunt in de Bibliotheek Maarssenbroek je bloeddruk komen meten op:

  • donderdag en vrijdag tussen 11.00 en 17.00 uur
  • zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur 

Het meten is gratis. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.
De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Je krijgt ook concrete tips en adviezen over wat je zelf kunt doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

Veel Nederlanders met te hoge bloeddruk

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk hebben, en daarmee een verhoogde kans hebben op hart- en vaatziekten. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een hoge bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land.