Voorlichtingsbijeenkomst dementie in de Bibliotheek Mijdrecht

27 januari 2020, van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek Mijdrecht

Samen dementievriendelijk helpt jou je kennis over dementie te vergroten en leert je omgaan met mensen met dementie. Zodat heel Nederland dementievriendelijk wordt.

Dementievriendelijk De Ronde Venen
In september 2017 ondertekende gemeente De Ronde Venen de intentieverklaring Dementievriendelijke gemeente, samen met acht maatschappelijke organisaties: Tympaan-De Baat, Alzheimer Nederland afdeling Westelijk Utrecht, de Servicepunten, Bibliotheek AVV, Kwadraad, Zideris, de zorgondernemers, Steun & Toeverlaat en De Nostalgie.

Het doel
De verwachting is dat in de toekomst één op de vijf mensen in Nederland te maken krijgt met een vorm van dementie. Daarom is het doel om te bevorderen dat vóór 2020 iedereen meer weet over dementie.

Bereid om te helpen maar hoe?
Als je iemand met dementie tegen komt, bijvoorbeeld een mevrouw die aangeeft dat ze even niet meer weet waar ze heen moet of waar ze woont, dan wil je deze persoon graag op de juiste manier benaderen. Je weet dan mogelijk niet zo goed hoe je iemand moet aanspreken en hoe je moet handelen.
Om dit te leren, organiseren we publieke bijeenkomsten, met als doel in simpele stappen leren dementie te herkennen en contact te maken met mensen met dementie.

De bijeenkomst is op maandag 27 januari, 19.30 - 21.30 uur.
De Bibliotheek Mijdrecht, Dr. J. van der Haarlaan 8

De volgende bijeenkomsten in De Ronde Venen zijn op:
- 9 maart 19.00-21.30 uur in de Bibliotheek Abcoude
- 12 mei 19.00-21.30 uur in de Bibliotheek Mijdrecht

Het is aan te bevelen voordat je de publieksvoorlichtings-bijeenkomst bezoekt, eerst de gratis online training te volgen. De training vind je via deze link: https://samendementievriendelijk.nl/doe-de-gratis-online-training

De bijeenkomst is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.
Wel graag vooraf inschrijven via het mailadres: corryflantua@hotmail.com.
Wil je aangeven met hoeveel personen je komt, en wil je naam en telefoonnummer vermelden, waarop we je kunnen bellen mocht mocht de bijeenkomst niet doorgaan.

Kijk voor meer informatie op www.derondevenen/dementievriendelijk.nl