Online lezing: Komt een vrouw bij de h@cker

19 april 2021, van 19:30 tot 20:30 | de Bibliotheek online

In deze tijd is het actueler dan ooit; waarom zijn onze gegevens zo interessant voor cybercriminelen? En hoe kun je er zelf voor zorgen dat jouw gegevens uit handen blijven van een kwaadwillende?

Om deze vragen te beantwoorden heeft de Bibliotheek op 19 april de schrijfster Maria Genova uitgenodigd voor een online presentatie over identiteitsfraude, internetoplichting en slimme apparaten. In deze praktische presentatie neemt Maria Genova je mee in de wereld van de cybercriminelen.

Waarom is iedereen van ons interessant? En wat doen de meeste mensen zo fout dat ze een makkelijk slachtoffer zijn? Deze presentatie is ook toegankelijk voor digibeten en vol met praktische tips. Hoe onthoud je 100 verschillende wachtwoorden? Hoe herken je valse Whatsapp-berichten? Wat is de makkelijkste manier om computer en mobiel tegen hackers te beveiligen? Hoe kun je jezelf tegen identiteitsfraude beschermen? Wat zijn de voordelen en de gevaren van alle slimme apparaten, zoals slimme tv's, robotstofzuigers en slimme camera’s? Dit zijn slechts een paar van de vragen die aan bod komen. De meest gehoorde reactie na afloop van deze lezing is: ‘dit was een eye-opener’.

Maria Genova is schrijfster van de bestseller ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ en van het prijswinnende kinderboek ‘What the h@ck!’.

De online lezing gaat via Teams.
Je kunt je aanmelden bij Tom Bakker van SeniorWeb. Zodra de aanmelding binnen is, stuurt hij een uitnodiging met alle gegevens.
Stuur een mail naar: tom.bakker@hccnet.nl

De lezing is gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.