Walk&Talk in de Bibliotheek Mijdrecht

19 oktober 2020, van 10:00 tot 12:00 | de Bibliotheek Mijdrecht

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ben je op zoek naar (ander) werk. Kom dan naar de netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden.

Werken in de zorg, is dat iets voor mij?

Dat was de vraag die Marie-José van Hussen zichzelf 6 jaar geleden stelde. Tijdens een zware burn-out vroeg zij zich af hoe ze nu toch verder zou moeten. Geen werk en veelal al te oud bevonden, financieel aan de grond, geen diploma voor de zorg. 

Ze had geen ervaring behalve het vrijwilligers werk in het Hospice. Dat vrijwilligerswerk heeft haar laten zien dat het heel fijn is als je iets voor een ander kunt betekenen. Marie-José trok de stoute schoenen aan, en ging met veel mensen in gesprek over haar mogelijkheden. Ze kon huishoudelijk werk doen, en mensen begeleiden door er voor hen te zijn. Zo is ze van start gegaan.
In haar achterhoofd speelde steeds de gedachte dat ze op deze manier méér mensen aan het werk zou kunnen helpen. Bijvoorbeeld 50+ers die nu door omstandigheden buiten de arbeidsmarkt stonden. En dat is gelukt.
Nu 5,5 jaar later heeft Rose-Marie bedrijf, Steun en Toeverlaat. Bij Steun en Toeverlaat werken 75 mensen .Sommige fulltime maar de meeste parttime . Het zijn allemaal mensen die nu weer met plezier aan het werk zijn en thuiskomen met een goed gevoel omdat ze iets voor een ander kunnen betekenen.
Het bedrijf bestaat mede uit een Academie die zorgopleidingen biedt aan mensen die al langer uit het leerproces zijn. Verkorte opleidingen met een landelijk erkend diploma. Kleine klassen met gelijkgestemden, dus geen jongeren die net van school zijn maar mensen met levenservaring. Je kunt meteen aan de slag en verdient meteen geld. Steun en Toeverlaat helpt mensen om ZZPer te worden .
Over deze onderwerpen, én over een nieuw wooncomplex, gaat deze Walk&Talk. Laat je informeren en inspireren door Marie-José. Wie weet, word jij ook enthousiast over werken in de zorg.
Er is ruimte voor 10 deelnemers. Wil je je opgeven door een mail te sturen naar info@bibliotheekavv.nl ? Je kunt ook bellen met de bibliotheek Mijdrecht: 0297-281476