Kom oefenen op het Oefenplein, deze week aandacht voor online reis plannen

25 april 2023, van 14:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Maarssenbroek

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wilt uw wel eens met de bus of de trein, maar vindt u het lastig om de juiste informatie te vinden over reizen met het openbaar vervoer?

Op het Oefenplein kunt u oefenen uw reis te plannen op de computer, tablet of mobiele telefoon. Zo kunt u zelf opzoeken hoe laat de bus gaat, of hoe u van A naar B kunt komen met het openbaar vervoer.

U kunt een filmpje bekijken over het gebruik van 9292 ov. Dit is speciaal voor het plannen van een reis met het openbaar vervoer. Wilt u leren hoe u de reis met auto of fiets kunt plannen? Bekijk dan een video over Google Maps.

Gratis bus en tram voor 66+

Bent u 66 jaar of ouder en heeft u geen hoog inkomen? Kom dan naar het Oefenplein. Daar laten we u zien hoe u de pas voor gratis ov kunt aanvragen.

Bent u digistarter?

Bent u digistarter en zou u een starterscursus willen volgen? Ook dan bent u van harte welkom bij het Oefenplein. U kunt zelf aangeven wat u wilt leren en welke hulp u wenst. De vrijwilligers van de Bibliotheek staan klaar om u te helpen. Er zijn verschillende oefenmaterialen waarmee u, als u dat wilt, ook thuis aan de slag kunt. We kiezen samen het juiste programma en voordat u het weet heeft u weer iets nieuws geleerd.

Elke dinsdag Oefenplein

Het Oefenplein is er iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Maarssenbroek.
U kunt gewoon binnen lopen, een afspraak maken is niet nodig. U hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Neem bij voorkeur uw eigen opgeladen laptop, tablet of telefoon mee. Ook een koptelefoon of oortjes zijn handig. 

Elke 4e dinsdag van de maand is er speciaal aandacht voor het plannen van een reis met het openbaar vervoer.