Zoom-workshop: Mindful Ouderschap

8 juli 2020, van 20:00 tot 21:30 | de Bibliotheek online

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wat kinderen het liefste van je willen als ouder is aandacht en gezien worden. Voor ons ouders is dit best uitdagend. We hebben zo ook onze eigen wensen en behoeften. En soms zijn we druk en gestresst. Ook zijn we bezig met onze kinderen te leren hoe we met elkaar omgaan in onze cultuur. Al balancerend en soms struikelend begeleiden we onze kinderen naar zelfstandigheid.

In deze online workshop onderzoeken we hoe we mindful kunnen zijn in ons ouderschap. Dat betekent dat je aandachtig bent naar je kind en aandachtig bent naar jezelf. We doen oefeningen vanuit mindfulness die rust kunnen brengen in jezelf en oefeningen die je kunt inzetten in het contact met je kind. Zo oefenen we vaardigheden en onderzoeken we vragen om de balanceer-act zo goed mogelijk uit te voeren.

Met Zoom kun je met elkaar videobellen. Net zoals bij een ‘normale workshop’ kun je elkaar zien, met elkaar praten en ook chatten. De workshopbegeleider kan ook haar computerscherm delen waardoor er op die manier -ter ondersteuning van het thema- informatie gedeeld kan worden. Je kunt Zoom eenvoudig gebruiken vanaf je desktop of laptop, maar er zijn ook apps beschikbaar voor je smartphone en tablet. Zoom is gratis.

Deelname is gratis na aanmelding. Omdat de Zoom Workshop net als onze andere workshops interactief is, zijn er maximum 10 deelnemers. Als de animo groter is, wordt en nog een workshop georganiseerd.