Walk&Talk in de Bibliotheek Maarssenbroek

6 februari 2019, van 10:00 tot 11:30 | de Bibliotheek Maarssenbroek

Hoe vind je als 45-plusser een andere baan? Is het jaren geleden dat je voor het laatst gesolliciteerd hebt? Ben je onzeker over hoe je in deze tijd moet solliciteren? Hoe vind je werk dat aansluit bij je ervaring en passie ? Ilse Visser van Coachingspraktijk Maarssen, inspireert je vandaag op een laagdrempelige manier om te durven solliciteren en een goede brief te schrijven.

We staan eerst stil bij de vragen: wat wil ik en wat kan ik?
Internet staat vol met openstaande vacatures en informatie over het zoeken naar werk. Maar hoe moet je beginnen en hoe kom je op de plek waar je wilt zijn? Hoe kun je de vacatures en de bedrijven vinden die bij jou passen? En als je dan relevante vacatures vindt, of bedrijven waar je graag zou willen werken, welke stappen zet je dan om daar terecht te komen ? Hoe presenteer je jezelf ?
Denk bijvoorbeeld aan je Sollicitatiebrief / Motivatiebrief.
Hoe maak ik een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief? Waar letten selecteurs op? Het is belangrijk dat je over jezelf kunt en durft te vertellen.
Neem gerust een sollicitatiebrief of motivatiebrief mee (bij voorkeur geprint).
Er is ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Vragen zoals: kan ik mijn leeftijd weglaten in mijn brief? Is mijn leeftijd een nadeel? Ik heb een gat op mijn CV, is dat een bezwaar? Ik weet niet wat ik moet vertellen over mijn motivatie, het lijkt me gewoon leuk werk. Ik weet niet waar ik goed in ben, hoe kom ik daar achter?
Deelnemers die dat willen, kunnen in de groep vertellen wat hen bezig houdt. Zo komt naar voren dat je niet de enige bent die ‘’solliciteren anno 2019’’ spannend vindt. Het verschilt per bijeenkomst hoeveel er plenair wordt uitgewisseld. Soms vinden deelnemers het prettiger om met één of twee andere bezoekers hun ervaringen uit te wisselen. De gastspreker speelt daar op in.

Ilse kan je ook helpen je CV te optimaliseren. Neem je CV daarom mee. 
Meer informatie over haar coachingspraktijk vind je op: coachingspraktijk-maarssen.nl

Je bent van harte welkom. Deelname is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.  

We  starten om 10.00 uur, vanaf 9.45 staat de koffie klaar.