Walk&Talk in de Bibliotheek Maarssenbroek

6 maart 2019, van 10:00 tot 11:30 | de Bibliotheek Maarssenbroek

Stel, je zoekt een (andere) baan in Stichtse Vecht. Kan de gemeente jou helpen ? Is het zinvol om vrijwilligerswerk te doen, en mag dat als je een uitkering hebt ? Vandaag is een consulent werk van de gemeente aanwezig, én een medewerker van de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht. Dé gelegenheid om mogelijkheden te verkennen en al je vragen te stellen.

Bezoekers van de Walk&Talk vragen zich nogal eens af in hoeverre de gemeente je helpt met je zoektocht naar werk. Kan de gemeente élke werkzoekende helpen, of kun je alleen hulp krijgen als je een uitkering hebt ? Hoe kom je eventueel in contact met de gemeente? Kan een consulent werk je helpen met het opbouwen van je CV ? 

Walk&Talk is voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk. Welke werkervaring, opleiding of leeftijd je ook hebt.En wat zijn de mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen als je een uitkering hebt ? Mág je dan vrijwilligerswerk doen ?
De consulent werk van de gemeente zal bespreken wat zij en haar collega’s kunnen betekenen voor werkzoekenden.

Het doen van vrijwilligerswerk kan jou helpen een (andere) baan te vinden. Bijvoorbeeld als je je wilt oriënteren op een andere sector of ander soort werk. Met vrijwilligerswerk krijg je de kans te testen of die andere sector of dan ander soort werk wel bij je past. Je verbreedt je netwerk, doet nieuwe ervaring op en krijgt inzicht in de werkwijze van organisaties. Bovendien blijf je op deze manier actief: er zijn mensen die jou waarderen, die op jou wachten en op jou rekenen. Ga op zoek naar vrijwilligerswerk dat bij je past, en je zult zien dat je groeit in je ontwikkeling. Als je vrijwilligerswerk doet hoef je je niet meteen voor langere tijd vast te leggen. Ook het aantal uren dat je vrijwilligerswerk doet, is flexibel in te vullen.
Namens de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht is Sara Faber aanwezig. Zij neemt je mee in de mogelijkheden en kansen .

Marijke Moelard is op vrijwillige basis gastvrouw in de Bibliotheek Maarssenbroek. Zij zal vandaag wat het doen van vrijwilligerswerk haar brengt. 

Behalve  deze sprekers is er ook ook ruim voldoende tijd om collega-werkzoekenden te spreken. Je bent van harte welkom, vanaf 9.45 staat de koffie klaar. Deelname is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.