Webinar: Jongeren, internet en opvoeden #hoedan?

11 november 2021, van 20:00 tot 21:00 | de Bibliotheek online

De afgelopen tijd waren we meer aangewezen op online contact. Nu we steeds meer live kunnen doen, is het goed om de balans weer te herstellen. Hoe staat het ervoor met het mediagebruik van jongeren? Dat betrokken zijn belangrijk is, weten we. Maar hoe doe je dat?

In het kader van de Week van de Mediawijsheid (5 november t/m 12 november 2021) neemt Jacqueline Kleijer, mediapedagoog bij Bureau Jeugd en Media ouders in vogelvlucht mee in de uitdaging waar je als opvoeder voor staat in dit online tijdperk. ‘Wat doen jongeren online? Én wat doet dat met hen?’ Ouders krijgen praktische inzichten en opvoedingstips die zij meteen in de praktijk kunnen toepassen over schermtijd, gamen, online seksualiteit, cyberpesten. En hoe houd je alles in balans?

Over Jacqueline Kleijer

Jacqueline Kleijer werkt bij Bureau Jeugd & Media. Voor dit bureau geeft ze gastlessen, ouderavonden en trainingen aan professionals over mediawijsheid. Haar expertise is (online) seksualiteit, identiteit en beïnvloeding. Ze heeft een achtergrond in therapeutische jeugdhulp als intensief ambulante gezinswerker. Jacqueline wordt ook regelmatig gevraagd in adviestrajecten voor scholen en gemeentes. En ze studeert ethiek.

Webinar Samen sociaal online: 
Wat: Een webinar met praktische tips over het mediagebruik van kinderen op de middelbare school
Voor wie: Ouders van kinderen tussen de 12 en 18 jaar
Wanneer: Donderdag 11 november 2021, 20.00 - 21.00 uur
Hoe: Online
 

Meld je aan

Kortom, heb je kinderen op de middelbare school? Meld je dan aan voor dit webinar. Je ontvangt praktische tips om het gesprek aan te gaan over het gedrag online. Ook is er voldoende ruimte voor vragen. Laat je inspireren!
Nadat je je aangemeld hebt, ontvang je een bevestiging met een link naar de webinar. We raden je aan deze link direct te activeren en te bewaren voor de webinar.

De webinar is gratis en je hoeft geen lid te zijn om deel te nemen.