Fantasy & Science Fiction

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van de redactie

 • Boy 7

  Mirjam Mous

  Een 15-jarige Amerikaanse jongen (ik-figuur) komt bij kennis op een grote, hete grasvlakte. Hij weet niet wie of waar hij is. Hij besluit hoe dan ook zijn verleden te achterhalen en zichzelf terug te vinden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Boy 7

 • Elke dag

  David Levithan

  A (16, ik-figuur) ontwaakt elke dag in het lichaam van een leeftijdsgenoot. Hij is gewend geraakt aan dit eenzame bestaan, totdat hij Rhiannon ontmoet. Zijn verliefdheid leidt hem tot aan de grenzen van het mogelijke. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Elke dag

 • Mislukt

  Iris Boter

  Loïs zit op de kunstacademie. Ze heeft een groot geheim en houdt mensen liefst op afstand. Zelfs die leuke Giel. Als ze een kamer vindt, gebeuren er vreemde dingen. Door een val van de trap komt Loïs in een ander leven terecht. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mislukt

 • Cyberboy

  Tanja de Jonge

  Kevins vriend Bjorn is voor zijn ogen onder een vrachtauto gekomen. In het ziekenhuis werd hij hersendood verklaard. Twee jaar later komt Bjorn ineens als nieuwe leerling Kevins klas binnen. Maar Bjorn lijkt wel een andere persoon geworden. Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Cyberboy

 • Verlaten

  Michael Grant

  Zonder aankondiging zijn alle mensen van vijftien jaar en ouder verdwenen. In de chaos die ontstaat neemt Sam (14) de leiding, totdat de bende van de kwaadaardige Caine de stad overneemt. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Verlaten

 • Rivaal

  Michael Grant

  Uit de restanten van een rots onstaan mutanten die de mensheid terroriseren. Dan duikt Dillon Poe (18) op die met zijn stem mensen in zijn macht kan krijgen. De enigen die deze schurk met superkracht kunnen stoppen zijn superhelden. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Rivaal

Boek van de maand

Claire Corbett, Vleugels

Indrukwekkend, betoverend en verontrustend: dit verhaal voert je mee in een wereld waarin de rijken door genetische manipulatie als een soort engelen door het leven kunnen gaan.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken