Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • De zomer van toen

  Maggie Mitchell

  Twee Amerikaanse vrouwen die als twaalfjarigen werden ontvoerd, komen weer met elkaar in contact en blijken nog veel te verwerken te hebben.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De zomer van toen

 • De smaak van droef en zoet

  Aimee Bender

  Als een jong meisje ontdekt dat ze de emoties van de bereider van eten kan proeven, zet dit haar hele wereld op z'n kop.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De smaak van droef en zoet

 • Gescheiden kamers

  Pier Vittorio Tondelli

  De Italiaanse schrijver Leo rouwt om de dood van zijn geliefde, de jonge Duitse pianist Thomas, gestorven aan de gevolgen van aids.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Gescheiden kamers

 • Juffrouw Jane

  Brad Watson

  Een jonge vrouw in het Mississippi van 1929, die een onbehandelbare geboorteafwijking heeft, moet haar eigen weg in het leven zien te vinden in een kleine plattelandsgemeenschap met strakke normen en waarden en uitgestippelde verwachtingspatronen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Juffrouw Jane

 • Een klasse apart

  Joanne Harris

  De nieuwe rector van St. Oswald jongensgymnasium blijkt een oud-leerling te zijn aan wie de hoofdpersoon, docent klassieke talen, nare herinneringen heeft; schandalen uit het verleden komen in een nieuw daglicht te staan.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een klasse apart

 • De abrikozenboom

  Beate Teresa Hanika

  Een joodse vrouw heeft als enige van haar familie de Tweede Wereldoorlog overleefd en haar schuldgevoel en de schimmen uit het verleden zijn dagelijks aanwezig. De komst van een jonge kamerhuurster zorgt ervoor dat een tragische verwijzing tussen heden en verleden ontstaat.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De abrikozenboom


Boek van de maand

Eilanders

Susan Fletcher

Wanneer op een dag een onbekende man aanspoelt op het strand, verandert dit de levens van een groep eilandbewoners ingrijpend.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken