Annelies Meijer

Over de schrijver
Annelies Meijer (1982) werkt in het basisonderwijs en in haar vrije tijd schrijft en tekent ze kinderverhalen. Ze maakt in het bijzonder avontuurlijke prentenboeken over dieren.
Al vanaf jonge leeftijd schrijft en tekent Annelies verhalen en gedichten. Het tekenen verdwijnt op een gegeven moment naar de achtergrond. Maar de fantasie blijft!

Na haar studie Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Twente, behaalt Annelies haar propedeuse Journalistiek aan de school voor Journalistiek in Zwolle. Steeds meer gaat ze zich richten op het schrijven van kinderverhalen zoals ‘Rik de Reiger’, ‘Superoma Lien’ en ‘Hoe het komt dat Daniël een draak als huisdier heeft’.

In 2016 begint Annelies met het illustreren van haar eigen verhalen. Dit doet ze vanuit haar eigen atelier aan huis met als resultaat meerdere prentenboeken: Victor is rond – heel rond en Pier. Annelies geeft haar boeken in eigen beheer uit via haar website www.koosenloet.nl. Daarnaast zijn de boeken te koop in verschillende boekhandels.

Publicaties

  • Victor is rond (heel rond) – 2019. Dit boekt vertelt het verhaal van het vriendelijke, knorrige en bovenal zeer ronde varken Victor. Door de ogen van zijn beste vriend zien we hoe Victor bij het minste of geringste wegrolt. En dat brengt hem soms in de problemen… of juist niet?
  • Pier – 2016. Dit boek gaat over de dappere, eigenzinnige mier Pier die liever Frans wil zijn en eigenlijk Pierre wil heten. De andere mieren laten Pier veelal links liggen, totdat hun kolonie bedreigd wordt door het levensgevaarlijke wilde zwijn Vivaldo. Pier verzint een plan en redt zo zijn vrienden.

Meer informatie: www.koosenloet.nl