Everdien Sambrink Sanderink

Over de schrijver
Everdien Sambrink Sanderink is geboren en getogen in het Groene Hart. Vanuit haar huis fietst ze zo de natuur in. Tochten langs de rustgevende bochten van de Amstel, dromerig de pedalen door de talloze natuurgebieden en genieten van de Vinkeveense plassen met vrolijke bootjes en mooie luchten. Wandelen doet ze ook graag en daarnaast is een van haar favoriete bezigheden: zitten. Op zonnige dagen op een terrasje.
Vrije tijd vult ze ook met lezen, theaterbezoek of een legpuzzel.
Misschien is al het bovenstaande wel de motiverende basis waarom Everdien het allerliefst alleen thuis achter de computer zit. Zichzelf volledig onderdompelen in een wereld van ideeën, vragen en eindeloos zoeken naar antwoorden. Waar losse woorden zinnen vormen en een verhaal ontstaat. Vervolgens de noeste arbeid van steeds maar weer herschrijven. Tot de dag dat eindelijk de laatste punt is gezet. Dit intense gevoel is de reden waarom zij schrijft.

Publicatie
Veilig oversteken is een novelle over Natasja, waarbij een aanzienlijke rol is weggelegd voor Benno. Verder staat centraal de vraag in hoeverre we onze levensloop in eigen hand hebben. Ligt het aan de keuzes die we maken of zijn het onvoorspelbare drama's die ons levenspad van richting doet veranderen? In hoeverre kunnen we onze toekomst zelf bepalen? Heeft het zin hierover na te denken omdat uiteindelijk het levenslot toch al vaststaat?
Zijn we in staat omstandigheden dusdanig te manipuleren zodat we ons lot kunnen ontlopen? Willen we dat echt?
Misschien is onze bestemming als een aangereikte kans bedoeld, waarbij je zelf kunt beslissen of je die wilt grijpen. Zijn we te eigenwijs en te blind om het goede te herkennen? Doen we onszelf hiermee tekort? Blijven we hangen in verwijten dat voorvallen waar we zelf geen grip op hebben ons leven negatief beïnvloeden? Staat een positieve houding garant voor een mooie toekomst? Is het mogelijk alle tegenslagen om te buigen naar nieuwe kansen? Als dat zo is kun je er gemakkelijk vanuit gaan dat we de sleutel naar succes en geluk in eigen hand hebben. Maar is dat zo?

Veilig oversteken van Everdien SaSa is verkrijgbaar bij de boekhandel en via diverse websites onder nummer: ISBN/EAN 978-94-6266-327-5.

Meer informatie
Meer informatie over Everdien SaSa: www.schrijverspunt.nl