Jannie Souverein-Bouwman

Over de schrijver
Haar moeder hoopte dat ze op Bevrijdingsdag geboren zou worden. Gedeeltelijk is deze wens in vervulling gegaan. Op 5 mei 1945 vierde Jannie Souverein haar 2e verjaardag.
Hierdoor heeft ze herinneringen aan de oorlog waaronder het luchtalarm en de voedseldropping in Rotterdam. Kortom, een groot leefraam waaruit ze kan putten.

Ze begon al vroeg met schrijven. Als 7-jarig ‘Bleekneusje’ werd ze uitgezonden naar, zoals haar moeder vertelde ‘een groot vakantiehuis met nog meer kinderen’. Haar briefjes werden, voordat ze de brievenbus in gingen, door de zuster gelezen, of eigenlijk, gecensureerd. Het schrijven kreeg een vervolg toen het gezin naar Amersfoort verhuisden. Ze ging schrijven met haar vriendin.

Tot echt schrijven is ze gekomen toen ze door haar verhuizing naar Breukelen gestopt is met werken en een cursus creatief schrijven begon bij docent Ron Basart.
Haar zoon en dochter, toen 8 en 7 jaar oud, gaven haar veel stof tot schrijven. Bovendien leverden ze haar leuke, expressieve tekeningen bij haar verhaaltjes.
Het resultaat is twee multifunctionele tweetalige kinderboekjes.

Publicaties

  • Rommelbommelland-Rummelbummelland
  • Regenboogland de onsnapping – Rainbowland the escape
  • Samen kanker Een in dagboekvorm geschreven storytelling over haar ouders die vrijwel tegelijkertijd de diagnose 'kanker' kregen. Geschreven omdat het nuttig is voor hen die met ernstige ziektes te maken krijgen en onnodige narigheid kan voorkomen.

    Boeken over de 'Bleekneusjes'/ jeugdgezondheidszorg in de 20ste eeuw:
  • Deel 1 “Vakantiekolonies voor ons bestwil” gaat over gezondheidskolonies, ook wel vakantiekolonies genoemd.
  • Deel 2 “Kom kinderen naar buiten” besteedt naast vakantiekolonies ook aandacht aan gastgezinnen, kleuterhuizen en astmacentra. Uitgave in 2019.

Meer informatie
Jannie Souverein heeft een profiel op LinkedIn. 
Meer informatie over de in eigen beheer uitgegeven boeken op: www.uitgeverijgalgje.nl