Pieter Hoekstra

Over de schrijver
Pieter Hoekstra (1970) is geboren en getogen in Friesland. In 1989 kwam hij naar Utrecht om journalistiek te gaan studeren, maar dat is er nooit van gekomen.
In het dagelijkse leven werkt Pieter Hoekstra in de zorg. Hij houdt erg van het buitenleven, fietst, wandelt en zwemt graag. Hij is lid van schrijverskring Gyrinus Natator in Utrecht.

Pieter schrijft al verhalen vanaf zijn zesde. Een stapeltje volgeschreven schriften heeft hij nog als bewijs. Zijn eerste boek, Mustapha’s Marokko (2000), gaat over de vriendschap met een Marokkaanse man, Mustapha, die illegaal in Nederland verblijft en zijn keuze om te kiezen voor het zware leven van de illegaliteit. Nadat hij uitgezet wordt bezoekt Pieter hem in Marokko. Het boek is nu actueler dan ooit.
In De Eenheid (2009) beschrijft Pieter het leven op een studentenflat. Hij verweeft dit met de actualiteit van de Golfoorlog en de vele baantjes die hij toen had.
In De Heldensprong (2013) gaat Pieter echt los. Het is het relaas van Remco, dat steeds meer vervreemding oproept. Deze psychologische thriller zit vernuftig in elkaar. Niets is wat het lijkt!

Publicaties

  • Mustapha’s Marokko (2000) (SP, boek is niet meer te koop)
  • De Eenheid (2009) (Free Musketeers)
  • De Heldensprong (2013) (bestelmijnboek.nl)