Zoeken in de catalogus

U kunt direct vanaf elke pagina van deze website zoeken in de catalogus.

Iets van uw gading gevonden? Dan kunt u dit direct zelf reserveren. Met de catalogus doorzoekt u in één keer vele collecties:

  • de collectie van Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen
  • de collectie van de andere bibliotheken in de provincie Utrecht
  • landelijke catalogi en landelijke kranten
  • door de Bibliotheek geselecteerde internetbronnen.

U kunt ook zoeken in de catalogus op de computers in de Bibliotheek.

Hoe werkt het?
Op elke pagina van deze website ziet u onder de oranje menubalk een zoekveld. Vul hier uw zoekterm in (bijvoorbeeld de schrijver, titel of trefwoord), controleer of het bolletje 'Zoeken in de catalogus' aanstaat en klik op 'Vind'. De catalogus laat u de resultaten zien. Is de lijst met zoekresultaten te lang en ziet u niet wat u zocht? Links ziet u een menu waarmee u de zoekresultaten kunt verfijnen. U kunt ook extra woorden aan de zoekterm toevoegen om preciezer aan te geven wat u zoekt.

Voor een uitgebreidere beschrijving en informatie over de beschikbaarheid van een item uit de lijst met zoekresultaten klikt u op de bijbehorende afbeelding of titel. Wilt u deze titel reserveren? Klik op de oranje knop ‘Reserveren’ aan de rechterkant.

My Discoveries
Met My Discoveries kunt u informatie toevoegen aan de bibliotheekcatalogus, voor uzelf of om te delen met anderen. Iedereen kan My Discoveries gebruiken; u hoeft daarvoor geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Iets leuks, interessants of heel slechts gelezen, gezien, of gehoord? Via My Discoveries kunt u uw ervaring delen met andere gebruikers van de catalogus. Komt u een titel tegen die u wilt onthouden? Opschrijven is niet nodig: maak een handig lijstje in My Discoveries.