Online Bibliotheek

De online Bibliotheek heeft veel te bieden

E-books en luisterboeken, handige apps, digitale prentenboeken, oefensites voor basisschoolleerlingen en Lezen voor de lijst voor scholieren op de middelbare school. Een deel van ons online aanbod is beschikbaar voor leden én niet-leden. Voor een aantal online diensten moet je lid zijn van de Bibliotheek.

Eerst even registreren
Ga je voor het eerst gebruik maken van de online Bibliotheek?
Registreer je dan even. 


Speciaal voor kinderen

Digitale prentenboeken, voorleesfilmpjes, oefenen voor school en karaoke-lezen. 

Voorlees-app

BoekStart heeft een leuke Voorlees-app vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kind en voorleestips. 

Voorleeshoek

Met meer dan 700 voorleesfilmpjes is er voor ieder kind wel een passend filmpje te vinden in de Voorleeshoek. 

Voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal.

Mediasmarties

Mediasmarties: dé online gids vol recensies van kindermedia. Welke app of welk boek past bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind?

50 tips van Mediasmarties (ook leuk na de Kerst)

Bang dat je je gaan vervelen tijdens de lockdown?
Niet nodig! Mediasmarties heeft een lekker lange lijst met 50 (!) activiteiten voor jong en oud. Je kunt hem hier downloaden en uitprinten.

Junior Einstein

Thuis oefenen met Junior Einstein: rekenen, topografie, begrijpend lezen en de tafels, alle vakken kunnen worden geoefend. Voor bibliotheekleden is het gratis!

Werkstuk of spreekbeurt

Zoek je een informatie voor je werkstuk? We helpen je graag. Kijk maar eens op deze pagina. Daar vind je een heleboel leuke informatie. Je kunt zoeken op onderwerp.

Yoleo

Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie, en voor beginnende lezers is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) met Yoleo.

Verhalen over Corona

Digitaal kinderboek

De Spaanstalige Manuela Molina maakte een boek over het Coronavirus voor kinderen. Een boek om uit te printen, in te kleuren en samen te praten over de emoties die deze tijd oproepen. Beschikbaar in 25 talen, waar onder Nederlands.

E-book 5-10 jaar

Wat is het coronavirus en waarom heeft iedereen het erover? Uitgeverij Gottmer en Nosy Crow hebben een e-book gepubliceerd voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar met heldere en toegankelijke uitleg over het coronavirus.

Prentenboek

Flip, grote vriend en corona
‘Wat zullen we spelen?’ vraagt grote vriend aan Flip. ‘Ik weet het niet.’ zegt Flip. Flip en grote vriend vervelen zich. Ze mogen niet naar school.

Voor alle leeftijden

E-books, luisterboeken, hoorcolleges, digitale kranten en tijdschriften.

Nieuw: de TijdschriftenBieb

De TijdschriftenBieb is een tijdelijke app voor tablet en smartphone. Er staan op dit moment 16 titels in, van AutoWeek tot Yoga Magazine. Bibliotheekleden kunnen de app gratis downloaden.

Ga direct naar de TijdschriftenBieb

E-books

Via de online Bibliotheek heb je toegang tot duizenden e-books.

Luisterboeken

Met de LuisterBieb geniet je van de mooiste luisterboeken en interessante hoorcolleges. Download de gratis app voor tablet of smartphone.

Duik in de geschiedenis

Duik in je eigen geschiedenis of in het verleden van je stad of streek. In Delpher vind je miljoenen Nederlandse kranten, tijdschriften, radiobulletens en boeken uit de 17e t/m de 20e eeuw. 

Hebban

Met ruim een half miljoen bezoekers per maand en meer dan 190.000 geregistreerde lezers is Hebban.nl de grootste en actiefste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen.

GoodHabitz trainingen

Ben je bezoeker of vrijwilliger van de bibliotheek en wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Dat kan met GoodHabitz.

Gratis training

Meer leren? De online Bibliotheek biedt gratis online trainingen rond werk zoeken en behouden. Gezond thuiswerken en oefeningen om te ontspannen of juist te bewegen. En er zijn trainingen in taal, zowel Nederlands als Engels.
Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Doe de detoxkuur met de Data Detox Kit

Heb jij het gevoel dat je digitale persoonlijkheid je stilletjes uit handen glipt? Geef je eraan toe om veel apps te installeren? Heb je iets te vaak 'Ik ga akkoord' aangeklikt? Ben je de tel kwijt van het aantal accounts dat je hebt aangemaakt? Dan is de Data Detox Kit iets voor jou.

Ga hier naar de Data Detox