Online Bibliotheek

De online Bibliotheek heeft veel te bieden

E-books en luisterboeken, handige apps, digitale prentenboeken, oefensites voor basisschoolleerlingen en Lezen voor de lijst voor scholieren op de middelbare school. 

Eerst even registreren

Ga je voor het eerst gebruik maken van de online Bibliotheek?
Registreer je dan eerst. 


Speciaal voor kinderen

Digitale prentenboeken, voorleesfilmpjes, oefenen voor school en karaoke-lezen. 

Voorlees-app

BoekStart heeft een leuke Voorlees-app. De app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kindje en vele voorleestips. En via de app kun je makkelijk meedoen met de maandelijke actie ‘MijnVoorleesmoment’.

Voorleeshoek

De Voorleeshoek is de komende drie weken gratis voor alle kinderen in Nederland. Een leuke & educatieve manier om de kinderen thuis te vermaken.

Voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal.

Junior Einstein

Thuis oefenen met Junior Einstein: rekenen, topografie, begrijpend lezen en de tafels, alle vakken kunnen worden geoefend. Voor bibliotheekleden is het gratis!

Werkstuk of spreekbeurt

Zoek je een informatie voor je werkstuk? We helpen je graag. Kijk maar eens op deze pagina. Daar vind je een heleboel leuke informatie. Je kunt zoeken op onderwerp.

Yoleo

Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie, en voor beginnende lezers is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) met Yoleo.

Verhalen over Corona

Digitaal kinderboek

De Spaanstalige Manuela Molina maakte een boek over het Coronavirus voor kinderen. Een boek om uit te printen, in te kleuren en samen te praten over de emoties die deze tijd oproepen. Beschikbaar in 25 talen, waar onder Nederlands.

E-book 5-10 jaar

Wat is het coronavirus en waarom heeft iedereen het erover? Uitgeverij Gottmer en Nosy Crow hebben een e-book gepubliceerd voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar met heldere en toegankelijke uitleg over het coronavirus.

Prentenboek

Flip, grote vriend en corona
‘Wat zullen we spelen?’ vraagt grote vriend aan Flip. ‘Ik weet het niet.’ zegt Flip. Flip en grote vriend vervelen zich. Ze mogen niet naar school.

   

Voor alle leeftijden

E-books, luisterboeken, hoorcolleges, digitale kranten en tijdschriften.

E-books

Via de online Bibliotheek heb je toegang tot duizenden e-books.

Luisterboeken

Met de LuisterBieb geniet je van de mooiste luisterboeken en interessante hoorcolleges. Download de gratis app voor tablet of smartphone.

VakantieBieb

Beleef een zomer vol verhalen met de VakantieBieb. E-books en luisterboeken voor iedereen. Ook voor niet-leden! De app is beschikbaar tot en met 31 augustus.

Hebban

Met ruim een half miljoen bezoekers per maand en meer dan 190.000 geregistreerde lezers is Hebban.nl de grootste en actiefste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen.

Ga naar Hebban

Duik in de geschiedenis, lees de krant

In Delpher vind je miljoenen Nederlandstalige krantenpagina’s, tijdschriften, radiobulletins en boeken uit de 17e t/m de 20e eeuw.

Bekijk Delpher

Werk aan je persoonlijke ontwikkeling

Ben je bezoeker of vrijwilliger van de bibliotheek en wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Dat kan nu met GoodHabitz.

Ga hier naar GoodHabitz

Meer leren? Volg een gratis training

Meer leren? Zoals Beter thuiswerken, Lezen en schrijven, Word, Digitale fotografie, Yoga, Sporten en bewegen, Gezond eten, De iPad gebruiken, Excel, een cursus Geluk en meer. De Bibliotheek biedt gratis trainingen. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Vraag hier toegang tot de trainingen

Doe de detoxkuur met de Data Detox Kit

Heb jij het gevoel dat je digitale persoonlijkheid je stilletjes uit handen glipt? Geef je eraan toe om veel apps te installeren? Heb je iets te vaak 'Ik ga akkoord' aangeklikt? Ben je de tel kwijt van het aantal accounts dat je hebt aangemaakt? Dan is de Data Detox Kit iets voor jou.

Ga hier naar de Data Detox