Kerst

Wat is er te doen tijdens de kerst?

Kom naar de Bibliotheek voor leuke kerstboeken, kerstmuziek of kerstfilms. Of leen online een e-book of luisterboek. We hebben genoeg keuze!

Kirsty Ferry De betovering van Kerstmis

Als Alicia op kerstavond moet werken, ontmoet ze een man die haar vreemd bekend voorkomt. Hij neemt haar mee naar het jaar 1864. Ned blijkt haar man te zijn en ze vieren samen een hele mooie kerst. Maar er is een ding dat Ned haar verboden heeft…

Bekijk dit boek

Romantische verhalen

Spanning


Koken

Knutselen


J.D. Robb Vermoorde liefde

Inspecteur Eve Dallas moet een als kerstman verklede seriemoordenaar zien te vinden. De enige link tussen de slachtoffers lijkt een relatiebemiddelingsbureau te zijn.

Bekijk dit boek

Boekentips van onze redactie


Op zoek naar voorleesfilmpjes?

Klik op de knop hieronder en meld je aan met je bibliotheekpas. Op www.devoorleeshoek.nl vind je vele voorleesfilmpjes over Kerstmis.

Naar de Voorleeshoek

Prentenboeken


E-books

Luisterboeken


Tips van de redactie

 • Agatha Christie Kerst met Poirot

  Poirot wordt te hulp geroepen als op kerstavond de oude, invalide eigenaar van een groot landgoed vermoord wordt gevonden.

  E-book

 • Susan Wiggs Kerst aan Willow Lake

  De Avalon-serie 10 - Kerst aan Willow LakeWie zegt dat de Kerstman niet bestaat?Logan O'Donnell geniet ervan om vader te zijn. Alleen jammer dat hij het alleen moet doen. Bovendien woont zijn zoontje, Charlie, ver weg, waardoor hij hem niet zo vaak kan zien. Toch is Logan niet verbitterd na zijn scheiding. Sterker nog, hij is des te vastbeslotener om...

  E-book

 • Claudia Vanzegbroeck Kerst op afstand

  Chloë gaat een andere kerstperiode tegemoet dan ze had verwacht. Ze kan niet bij haar ouders op bezoek en heeft zich erbij neergelegd dat het eenzaam zal zijn dit jaar. Tijdens haar zoektocht op het internet naar een nieuwe dierenvriend wordt ze betoverd door een paar hondenogen dat ze maar niet uit haar hoofd kan zetten. Ze haast zich naar het asiel...

  E-book

 • Jeanette Winterson Kerstdagen

  Magie is een hoofdingrediënt in het speelse, vindingrijke oeuvre van Jeanette Winterson, en nu laat ze haar fantasie de vrije loop in twaalf betoverende 'Kerstverhalen' voor de donkere, koude avonden – aangevuld met twaalf feestelijke recepten voor een vleugje Engelse kerstsfeer. In een afgelegen victoriaans huis aan zee, tijdens de langste nacht van...

  E-book

 • Jenny Bayliss Twaalf dagen voor kerst

  Op zoek naar de ware partner besluit een succesvolle jonge vrouw mee te doen aan een 12-dates arrangement voor Kerst.

  E-book

 • Hetty Kleinloog Een goede kerst

  Een jong meisje uit de Amsterdamse Jordaan probeert tevergeefs vriendschap te sluiten met haar knorrige, bejaarde overbuurvrouw en zet alles op alles om haar aan het buurtfeest op kerstavond deel te laten nemen.

  E-book

E-books voor kinderen

Luisterboeken voor kinderen

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

Muziek

Ontdek de kerstcollectie van Muziekweb