Laat ons weten wat jij belangrijk vindt bij de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 6 januari 2021 16:00

De Bibliotheek is in ontwikkeling. Misschien heb je het nog niet direct opgemerkt, maar van de klassieke uitleenbibliotheek groeien we steeds meer naar een brede maatschappelijk educatieve bibliotheek-organisatie. Een bibliotheek waar iedereen zich kan ontwikkelen en die mensen verbindt met kennis en informatie.

Kennis en informatie
Kennis en informatie vinden we allang niet meer alleen in boeken. De digitale wereld wordt steeds belangrijker. Onze bibliotheek speelt daarop in. Ons doel daarbij is om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze inwoners. Naast het uitlenen van boeken, doen wij nu veel meer. Zo helpen we inwoners digitaal vaardiger te worden met onze computercursussen en -spreekuren. We wijzen mensen de weg als ze hulp nodig hebben bij het invullen van hun belastingaangifte. Ook helpen we kinderen met een leesachterstand, via school of via Taalvisite.

Bredere taak, minder inkomsten
Onze maatschappelijke taak wordt steeds breder, maar onze inkomsten worden steeds lager. Een teruglopend aantal betalende leden en bezuinigingen op de gemeentelijke subsidies maken het noodzakelijk dat wij keuzes maken. ‘Wat moeten wij de komende jaren blijven doen, en wat is minder relevant?’

Jouw hulp gevraagd
Daarbij vragen we jouw hulp. Om te weten te komen waar iedereen in onze gemeente behoefte aan heeft bij de bibliotheek hebben wij een vragenlijst gemaakt. Met dit onderzoek hopen we meer inzicht te krijgen in wat voor u belangrijk is met betrekking tot de huidige en toekomstige dienstverlening van onze Bibliotheek.

Wilt je ons helpen door de vragenlijst in te vullen? Het invullen kost ongeveer 10 minuten.

Heel hartelijk dank voor je medewerking!