De Bibliotheek start met Duurzaamheid

Gepubliceerd op: 22 december 2021 12:00

De Bibliotheek wil inzetten op een duurzame toekomst door te inspireren en te informeren. Dit jaar wordt er elke maand een activiteit georganiseerd: een lezing, een klimaatgesprek of een informatie-bijeenkomst.

Consuminderen

In het eerste kwartaal zijn er twee lezingen en twee workshops over consuminderen.

• In januari trapt Elke Rabé af met een interactieve lezing over de impact van ons consumptiepatroon op het milieu. Rabé is recent benoemd tot Klimaatburgemeester van de gemeente De Bilt, ze is energie-ambassadeur bij Duurzame Vecht en ze woont in een tiny house.
  • In februari is er twee keer een workshop KlimaatGesprek waarin je leert wat jij kan doen aan klimaatverandering. Tijdens deze workshop krijg je praktische tips en kun je ideeën uitwisselen.
  • In maart vertelt schrijfster Mariët Meester over haar zoektocht naar een bewuster leven. In Meesters eigen leven speelt het thema bewuste consumptie een belangrijke rol.