Goed Nederlands is belangrijk voor iederéén

Gepubliceerd op: 13 mei 2019 11:00

De Ronde Venen heeft aandacht voor taal. 3400 inwoners van De Ronde Venen hebben moeite met Nederlands lezen, schrijven of spreken.

Taal is belangrijk als je zelf dingen wilt regelen of wilt doen.
Je kind voorlezen. Een formulier invullen. Internetbankieren. Reizen met de trein. De bijsluiter van je medicijnen begrijpen.

Vaak vinden mensen het vervelend om te vertellen dat ze moeite hebben met de taal en vinden ze het moeilijk om hulp te vragen. Ze hebben slimme trucjes om het probleem te verbergen.

In De Ronde Venen is er in mei en juni een campagne rondom taal. In deze campagne wordt door heel veel organisaties samengewerkt. Zij vinden het belangrijk dat hier aandacht voor komt!!

5 juni Jaarmarkt in Mijdrecht

Op de Jaarmarkt in Mijdrecht, 5 juni, is er een speciale kraam. Hier kan je meer informatie krijgen over laaggeletterdheid. Er is ook een Escaperoom waar je kunt ervaren hoe het is om laaggeletterd te zijn.
Iedereen is welkom.

Hulp nodig?

Ken je iemand die beter Nederlands wil leren spreken, lezen of schrijven? Kom naar de Bibliotheek of bel 0800-0234444 (gratis).
Meer informatie vind je op: www.bibliotheekavv.nl/oefenen-met-taal