Verlengd t/m 17 oktober: maak een ruimtereis in de Bibliotheek!

Gepubliceerd op: 14 september 2020 11:00

Je hebt geen tijdmachine nodig om door de tijd te reizen. Je kunt gewoon in de Bibliotheek een tijdreis maken tussen de allerleukste kinderboeken. Kom naar de Bibliotheek, doe onze speurtocht en kom van alles te weten over techniek door de eeuwen heen. En wie weet win je wel je eigen ruimtereis. Je kunt de speurtocht doen van 30 september tot en met 17 oktober.

Tijdens de Kinderboekenweek staat alles in het teken van geschiedenis. Onder het motto En toen? kunnen kinderen terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Kinderen kunnen spannende verhalen lezen over ridders, zich verplaatsen in oorlogstijd of van alles te weten komen over de Oudheid.
Er is geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Leesplezier
De Kinderboekenweek is een prachtig moment om kinderen te activeren rond het lezen van kinderboeken. Ze leren zich concentreren en verdiepen en het thema van dit jaar nodigt ze uit om dingen met kinderboeken te gaan doen.

Meer in de Bibliotheek
De Bibliotheek biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Ook niet-leden kunnen gebruik maken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.

Op zoek naar een leuk boek?

Wil je deze Kinderboekenweek alles lezen over ruimtereizen, geschiedenis en het leven van vroeger?