Kinderboekenweek: Worden wat je wil

Gepubliceerd op: 6 september 2021 11:00

Tijdens de Kinderboekenweek van 6 t/m 17 oktober kun je elk beroep worden dat je wilt en alvast dromen over later. Van kok tot dokter en van brandweervrouw tot vlogger.

Tijdens deze Kinderboekenweek staat alles in het teken van beroepen. Onder het motto Worden wat je wil kun je in de Bibliotheek boeken lenen over spannende beroepen of juist over beroepen die we allemaal wel kennen, maar waarvan we eigenlijk niet heel precies weten wat je ervoor moet kunnen. Wil je astronaut worden of archeoloog, of liever sporter of vlogger? Kom naar de bieb en haal een boek over jouw droomberoep.

Speurtocht en games
Je kunt in de Kinderboekenweek ook een grappige beroepen-speurtocht doen met allemaal leuke weetjes.
En je kunt meedoen aan een paar spannende computergames, ook allemaal over beroepen. Het enige dat je nodig hebt, is een smartphone of een tablet. Neem die dus even mee naar de bieb.
Tot snel in de Kinderboekenweek!

Tot 18 jaar gratis lid
Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Dus ben je nog geen lid, ga snel naar de Bibliotheek en vraag een pasje aan. Wel even toestemming vragen aan je ouders. Ook als je geen lid bent kun je gebruik maken van de boeken en tijdschriften en kun je meedoen met activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.

Kijk hier vast welke boeken er zijn over spannende beroepen of over heel gewone beroepen die je leuk lijken.