Internet: een last of een gemak? 

Gepubliceerd op: 22 maart 2023 11:00

We kunnen steeds meer met het internet. Dat biedt zeker kansen, het kan ons leven makkelijker en comfortabeler maken. Gewoon thuis de kaartjes bestellen voor een dagje uit. Of iets kopen op Marktplaats. Maar we móeten ook steeds meer met de computer. Een afspraak maken met de gemeente of je bankzaken regelen gaat steeds meer online. En dat is niet voor iedereen gemakkelijk.

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij de computer? Kom dan naar het Oefenplein in de Bibliotheek. Vanaf eind april is er iedere dinsdagmiddag een Oefenplein in de Bibliotheek Maarssenbroek. Hier kunt u samen met een vrijwilliger oefenen met de computer, een laptop of uw mobiele telefoon.

Digistarter of al beetje handig?

Bent u een digistarter en wilt u bij het begin beginnen, dan kunt u op het Oefenplein een cursus volgen of oefenen met de basis van de computer.

Bent u al een beetje handig op de computer, dan kunt u bijvoorbeeld oefenen met apps of met veilig internetbankieren. Er staat wekelijkst een specifiek onderwerp centraal, zoals iets (ver)kopen op Marktplaats, of reizen met het OV, installeren en gebruiken van app's of veilig internetbankieren. 

Elke dinsdagmiddag

Het Oefenplein is iedere dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur in de Bibliotheek Maarssenbroek. Er zijn deskundige vrijwilligers aanwezig die u op weg helpen. Het Oefenplein is er voor alle inwoners van Stichtse Vecht, u hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. En u kunt gewoon binnen lopen, aanmelden is niet nodig. 

De koffie en thee staan klaar, we maken er een gezellige middag van. 

In de agenda staan alle data op een rijtje