Samen Vitaal, speciaal voor de 55+-er

Gepubliceerd op: 11 juli 2022 09:30

In De Ronde Venen zet de Bibliotheek in september en oktober het thema ‘vitaal blijven’ centraal. Een programma speciaal voor 55+-ers.

In samenwerking met Anja Lefeber (Energieke leefstijl), Jos Kooijman (buurtsportcoach senioren) en de Gemeente De Ronde Venen, is een programma opgezet dat inwoners uitnodigt zich bewust te worden van een gezonde leefstijl. Door de samenwerking hopen de organisaties elkaar te versterken en gezamenlijk meer mensen uit te nodigen om aan hun vitaliteit te gaan werken.

Samen op weg van Ronde Veners naar Vitale Veners!

Masterclass Gezonde leefstijl

Op maandag 5 september, 20.00 uur is de kick-off in de Bibliotheek Mijdrecht. Daar geeft Anja Lefeber een masterclass over Gezonde leefstijl. Een informatieve avond voor iedereen die nieuwsgierig is naar het geheim van een Gezonde leefstijl. Wat is het, en wat kun je zelf doen zonder dat het veel tijd kost?

Vitaliteitstest

Op zaterdag 17 september kun je een Vitaliteitstest doen in de Willisstee in Wilnis. Speciaal voor 55+-ers. Beweeg ik wel voldoende gevarieerd? Is mijn conditie oké? Meten is weten. Organisatie is in handen van Senior Sportief Actief.
Aanmelden kan via proj@seniorsportiefactiefdrv.nl.

Oktober Actief

Oktober is de beweegmaand voor senioren. Iedereen die laagdrempelig sportactiviteiten wil uitproberen, kan deze maand een of meer sporten kiezen en lekker een paar keer meedoen. In september staat het programma van 2022 op de website van Oktober Actief.

Workshop Gezonde leefstijl in 100 dagen fit

Op zaterdag 8 oktober start de training van Anja Lefeber: 'Gezonde leefstijl in 100 dagen fit'. In 5 workshops leer je van alles over bewegen en fitter worden en blijven, gezond eten, minder stressen, goede balans vinden tussen werk en privé.

Meer informatie over het programma staat half augustus op onze website.

Verder worden er flyers verspreid. En houd ook de krant en de social media in de gaten. Hierop zal vanaf half augustus meer informatie over het programma te vinden zijn.

De samenwerking tussen de Bibliotheek, Senior Sportief Actief en Anja Lefeber wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun vanuit het preventieakkoord van de gemeente DRV.