De VakantieBieb is weer open: hét zomercadeautje van de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 1 juli 2017 13:00

De VakantieBieb is weer open: hét zomercadeautje van de Bibliotheek

Mooie e-books voor de jeugd
De VakantieBieb is weer open. Voor de jeugd zijn meer dan 30 e-books. Zo kunnen zij lekker doorlezen in de vakantie. Lezen is leuk en hun leesvaardigheid (en AVI-niveau) blijft erdoor op peil.
De VakantieBieb omvat deze zomer een mooie lijst met griezel-, detective, fantasie- en humoristische e-books voor diverse leeftijdsklassen zoals De Grijze Jager (De vroege jaren, Het toernooi van Gorlan) van John Flanagan, Dolfje Weerwolfje (Boze drieling) van Paul van Loon, Klem! van Mirjam Oldenhave of Verdacht van Carry Slee.

Ook ruime keuze voor volwassenen
Voor volwassenen is er weer ruime keuze uit romans of spannende en informatieve e-books zoals De gevleugelde van Arthur Japin, De eerste vrouw van Susan Smit, Neem een geit van Claudia de Breij of Hittegolf van Suzanne Vermeer.

Lezen zonder internet
De VakantieBieb is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde e-books komen op de boekenplank in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor vakantie.

Goed toegankelijk voor iedereen
Jeugd en volwassenen met dyslexie kunnen een deel van de e-books in een aangepast lettertype lezen (ePub-versie).

De VakantieBieb sluit op 31 augustus 2017.

Voor de VakantieBieb hoeft je geen lid te zijn van de Bibliotheek.  Wil je meer e-books lenen of ben je na 31 augustus nog niet klaar met je boek. Dan kan je als lid van de Bibliotheek deze en heel veel andere titels gratis lenen via www.onlinebibliotheek.nl/e-books.