Maak kans op een leuke prijs tijdens de Voorleesdagen

Gepubliceerd op: 17 december 2018 11:00

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid. Is je kindje nog geen 2 jaar, dan krijgen jullie een vrolijk BoekStartkoffertje cadeau. En speciaal tijdens de Voorleesdagen – van 23 januari t/m 2 februari – maak je ook nog kans op een feestelijke prijs!

Samen een boekje lezen - plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen - is heel gezellig. En het is goed voor de taalontwikkeling. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal.
Wil je je kindje ook voorlezen en ben je op zoek naar mooie prentenboeken of leuke voorleesboekjes? Kom eens kijken in de Bibliotheek.

TOF Toneel speelt voorstelling over het huis van Muis
Tijdens de Voorleesdagen is er in de Bibliotheek een leuke peutervoorstelling over Eekhoorn die het huis van Muis zoekt. Muis is verdrietig want ze heeft pijn aan haar knie en kan niet meer springen. Eekhoorn wil Muis weer vrolijk laten zijn. Daarom gaat Eekhoorn naar de boskabouters om de opvrolijkmachine te halen. Maar dan weet ze de weg naar het huis van Muis niet meer. Gelukkig komt Eekhoorn Konijn tegen, die kan vast helpen! Samen gaan ze op zoek naar het huis van Muis.

Wil je ook weten of het lukt? Kom dan naar de voorstelling van TOF Toneel voor alle peuters en kleuters tussen 2 en 5 jaar. (Voorstelling duurt ongeveer 20 minuten).

Woensdag 23 januari in de Bibliotheek:
Vinkeveen: 9.30 uur
Abcoude: 10.30 uur
Loenen: 11.30 uur

Maandag 28 januari in de Bibliotheek:
Maarssendorp: 9.30 uur
Maarssenbroek: 10.30 uur
Mijdrecht: 11.30 uur

LET OP: Deze voorstelling is verzet naar woensdag 13 februari in de Bibliotheek:
Kockengen: 9.30 uur
Wilnis: 10.30 uur
Breukelen: 11.30 uur

Kiki Hagen leest voor uit 'Een huis voor Harry'
Woensdag 23 januari om 15.00 uur komt Kiki Hagen, wethouder van onderwijs in De Ronde Venen, voorlezen in de Bibliotheek Wilnis.
Ze gaat het verhaal voorlezen van 'Een huis voor Harry' van Leo Timmers.
Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

Voorlezen in de Bibliotheek Maarssenbroek en Maarssendorp
Op 23 januri, om 14.30 uur en 15.30 uur wordt er voorgelezen in de Bibliotheek Maarssenbroek en Maarssendorp.

Gezellig en leerzaam
De Nationale Voorleesdagen, de jaarlijkse voorleescampagne, is bedoeld voor kinderen tussen de 0 en 6 jaar en hun ouders en verzorgers. Het plezier van voorlezen staat centraal, voorlezen is heel gezellig. Maar voorlezen is ook goed voor de taalontwikkeling. Uit onderzoek blijkt steeds weer dat voorlezen een gunstig effect heeft op de latere leesvaardigheid. Wist je bijvoorbeeld dat kinderen die iedere dag een kwartiertje voorgelezen worden, per jaar duizend extra woorden leren. Voorlezen en zelf lezen verrijkt de woordenschat, stimuleert de fantasie en helpt het kind de wereld om hem heen te begrijpen.

Meer voorleestips, leuke prentenboeken en inspiratie vind je op www.nationalevoorleesdagen.nl