Ouderen genieten van de Kunst van Voorlezen

Gepubliceerd op: 7 oktober 2019 10:00

Vrijdag 4 oktober werd in Breukelen en Loenen de Nationale Voorleeslunch gevierd. Een aantal enthousiaste vrijwilligers lazen voor aan ouderen.

In ’t Nieuwe Kampje in Loenen en in de Aa en De Twijg in Breukelen hebben een aantal enthousiaste vrijwilligers voorgelezen, waaronder leerlingen van Broklede (Breukelen), leerlingen van de Graaf Florisschool (Loenen), medewerkers van de Bibliotheek en ook de Fysiotherapeut (Loenen).

Voorlezen van verhalen kan een rol kan spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

Omdat de Nationale Voorleeslunch samenviel met Werelddierendag werden natuurlijk ook dierenverhalen voorgelezen van o.a. Toon Tellegen en Annie M.G. Schmidt, ook het speciaal voor deze dag geschreven verhaal van Maarten Spanjer kwam aan bod. En de leerlingen van Graaf Florisschool hadden zelfgeschreven verhalen meegebracht.
De bezoekers genoten zichtbaar van deze ochtend.

Met de organisatie van deze voorleeslunch wil de de Bibliotheek AVV graag laten zien hoe belangrijk voorlezen is en welke rol de Bibliotheek daarbij kan spelen.
De plaatselijke Jumbo supermarkten zorgden voor iets lekkers bij de koffie.