Expositie ‘Weerbaar Water’ in de Bibliotheek Maarssendorp

Gepubliceerd op: 8 april 2019 10:00

‘Weerbaar water’ is een foto-expositie over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het verhaal is bijzonder, het speelde zich grotendeels af in onze gemeente en toch is het bij velen onbekend.

De Historische Kringen van Maarssen, Breukelen en Loenen ondersteunen in onze gemeente onder de naam 'Weerbaar Water' twee jaar lang de nominatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie tot UNESCO Werelderfgoed. Zo bijzonder is deze 85 km lange waterlinie die voor 28 km in onze gemeente ligt. Deze waterlinie is een erkend historisch militair erfgoed en inmiddels een prachtig aaneengesloten natuurgebied dat als een groene oase midden tussen de drukke steden in ligt en daarmee mede zorgt voor onze prachtige woonomgeving .

De expositie is t/m 25 april te zien in de Bibliotheek Maarssendorp. Daarna zal de tentoonstelling te zien zijn in de andere kernen van onze gemeente.

Informatie over de expositie en over de Nieuwe Hollandse Waterlinie is te vinden www.weerbaarwater.nl