Muziekweb voegt grote collectie wereldmuziek toe aan collectie

Gepubliceerd op: 30 april 2018 14:00

muziekweb

Muziekweb heeft een grote collectie wereldmuziek aan haar collectie toegevoegd! Deze collectie is afkomstig van RASA, een muziekpodium in Utrecht waarvan in 2017 de subsidie is stopgezet. Zij presenteerden muziek en dans uit alle werelddelen in concerten, dansvoorstellingen en clubavonden.

RASA heeft sinds de oprichting in 1970 ook een eigen collectie lp’s en cd’s verzameld. Deze collectie van meer dan 20.000 cd’s en lp’s is nu door Muziekweb overgenomen en geïnventariseerd.

Muziekweb is heel blij dat de RASA-collectie, met veel bijzondere muziek en uniek materiaal, op deze manier behouden blijft en op laagdrempelige wijze toegankelijk komt voor het publiek. De RASA-collectie is een zeer waardevolle toevoeging aan de bestaande Muziekweb-collectie, die is uitgegroeid tot de belangrijkste bewaarplaats voor muziek in Nederland.

Leden van de Bbibliotheek kunnen muziek uit de RASA-collectie lenen via Muziekweb en afhalen bij hun eigen lokale bibliotheek. In de collectie is werk te vinden van onder andere Pixinguinha, Om Kalsoum en Huun-Huur-Tu.