Computerhulp en cursussen

Leslocaties SeniorWeb Breukelen en Maarssen - Stichtse Vecht Computer Café (SCC)

Heeft u vragen over het gebruik van computer, tablet, smartphone of e-reader? Het Stichtse Vecht Computer Café (SCC) kan u helpen. Het SCC, een leslocatie van SeniorWeb, verzorgt computercurssen. Het overzicht vindt u hieronder. 
Ook is er een Digitaal Vragenuur waar deskundige vrijwilligers voor u klaarstaan.

Cursussen voor computer, tablet en smartphone

SCC geeft groepsles (max. 6 personen) en privéles/privéhulp in de Bibliotheken Breukelen, Maarssenbroek en Maarssendorp. U kunt werken op uw eigen laptop. U kunt zich opgeven voor een geplande cursus/workshop of uw interesse voor een andere cursus aangeven. Ook tijdens het digitaal vragenuur kunt u zich opgeven voor een cursus of privéles/privéhulp. De prijs van alle lessen is gebaseerd op € 6,00 per uur.

Voor vragen over Mac-computers kunt u het beste eerst contact opnemen met het SCC, wij zorgen dan dat de vrijwilligers met de juiste kennis aanwezig zijn als u langskomt met uw eigen Mac-apparaat.

Ons e-mail adres is stichtsevechtcomputercafe@outlook.com. Stuur gerust een e-mail als u vragen heeft of bel ons tijdens het vragenuur op het telefoonnummer van de Bibliotheek.
 

Privéhulp

Wilt u liever privéhulp, ook dat kan bij SCC.
Vrijwilligers van het SCC bieden privéles/privéhulp in de Bibliotheken Breukelen, Maarssenbroek en Maarssendorp. U kunt werken op uw eigen laptop, smartphone of tablet.

Privéhulp kunt u aanvragen door ons te bellen (0346-262700) of een mail te sturen naar stichtsevechtcomputercafe@outlook.com. U kunt ook tijdens een digitaal vragenuur aangeven dat u graag privéhulp wilt ontvangen.
Privéhulp kost € 6,00 per uur.

Voor privéhulp thuis kunt u een aanvraag indienen via SeniorWeb PcHulp en Leren aan huis. U wordt dan geholpen door SeniorWeb vrijwilligers, dit kan een medewerker zijn van het SCC.
Hulp-aan-huis vraagt u aan bij SeniorWeb: telefonisch of via de website: www.seniorweb.nl. Dit kan alleen als u lid bent van SeniorWeb.
 

Overzicht cursussen

 • Bestanden ordenen en foto's laten afdrukken in de Bibliotheek Maarssendorp Bekijk details

  Van 09:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Maarssendorp

  In deze workshop leert u hoe u uw bestanden op de computer netjes kunt ordenen in mappen. Ook leert hoe u foto's kunt opsturen en laten afdrukken bij het Kruidvat, de Hema of een andere afdrukcentrale.

  do 24 okt

 • Opfrisworkshop iPad / iPhone in de Bibliotheek Maarssenbroek Bekijk details

  Van 09:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Maarssenbroek

  Voor deze workshop kunt u zelf de onderwerpen over het gebruik van iPad en iPhone aandragen. We stellen het op prijs als de onderwerpen vóóraf doorgegeven worden, zodat de uitwerking tijdens de workshop op papier uitgereikt kan worden. Tijdens de workshop kunt u natuurlijk ook nog vragen stellen.

  do 31 okt

 • Workshop WhatsApp in de Bibliotheek Maarssenbroek Bekijk details

  Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek Maarssenbroek

  Hoe veilig is WhatsApp, hoe stuur ik een foto naar mijn contacten, hoe maak ik een WhatsApp-groep, hoe verwijder ik berichten, kan ik bellen met WhatsApp? Deze WhatsApp workshop is voor iedereen met een smartphone, die meer wil weten over de mogelijkheden van WhatsApp, óók als u nog weinig doet met WhatsApp.

  ma 04 nov

 • Tips en Trucks voor Word in de Bibliotheek Maarssendorp Bekijk details

  Van 09:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Maarssendorp

  Tijdens deze workshop laten wij u kennismaken met de vele mogelijkheden die Word ons te bieden heeft, o.a. nummeren, regelafstand, kantlijnen aanpassen, afbeeldingen invoegen, inhoudsopgave maken etc.

  ma 18 nov

 • Foto's maken en bewerken met iPad en iPhone in de Bibliotheek Maarssendorp Bekijk details

  Van 09:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Maarssendorp

  Met de iPad en iPhone kun je snel een foto maken. Maar wist je dat je de foto's ook met verschillende apps kunt bewerken en daarna kunt versturen via WhatsApp of op Facebook plaatsen? Je kunt met je foto's een mooie diavoorstelling met geluid maken. Tijdens deze cursus leer je hoe je dat op eenvoudige wijze kunt doen.

  do 21 nov

 • Digitale nalatenschap in de Bibliotheek Breukelen Bekijk details

  Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek Breukelen

  Ons leven is de afgelopen twintig jaar steeds digitaler geworden. We zijn zelf op tal van vlakken online actief. Daarnaast regelen instanties en overheden hun zaken steeds vaker digitaal. Iedereen zorgt natuurlijk dat al zijn of haar online gegevens goed zijn beveiligd. Maar als iemand komt te overlijden zijn die goed beveiligde accounts voor niemand toegankelijk.

  do 21 nov

 • Werken met foto's in Windows 10 in de Bibliotheek Maarssendorp Bekijk details

  Van 09:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Maarssendorp

  U leert hoe u digitale foto's kunt bewaren, bekijken, bewerken, delen en afdrukken.

  do 28 nov

 • Introductie Excel in de Bibliotheek Breukelen Bekijk details

  Van 09:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Breukelen

  De ledenadministratie bijhouden van een kaartclub, een enquête uitwerken van de buurtvereniging of de totale reiskosten berekenen van de afgelopen maand: het zijn bij uitstek klussen die met behulp van Excel eenvoudig geklaard kunnen worden.

  ma 02 dec