Computerhulp en cursussen

Leslocaties SeniorWeb Breukelen en Maarssen - Stichtse Vecht Computer Café (SCC)

Heeft u vragen over het gebruik van computer, tablet, smartphone of e-reader? Het Stichtse Vecht Computer Café (SCC) kan u helpen. Het SCC, een leslocatie van SeniorWeb, verzorgt computercurssen. Het overzicht vindt u hieronder. 
Ook is er een Digitaal Vragenuur waar deskundige vrijwilligers voor u klaarstaan.

Cursussen voor computer, tablet en smartphone

SCC geeft groepsles (max. 6 personen) en privéles/privéhulp in de Bibliotheken Breukelen, Maarssenbroek en Maarssendorp. U kunt werken op uw eigen laptop. U kunt zich opgeven voor een geplande cursus/workshop of uw interesse voor een andere cursus aangeven. Ook tijdens het digitaal vragenuur kunt u zich opgeven voor een cursus of privéles/privéhulp. De prijs van alle lessen is gebaseerd op € 5,00 per uur.

Voor vragen over Mac-computers kunt u het beste eerst contact opnemen met het SCC, wij zorgen dan dat de vrijwilligers met de juiste kennis aanwezig zijn als u langskomt met uw eigen Mac-apparaat.

Ons e-mail adres is stichtsevechtcomputercafe@outlook.com. Stuur gerust een e-mail als u vragen heeft of bel ons tijdens het vragenuur op het telefoonnummer van de Bibliotheek.
 

Wilt u liever privéhulp, ook dat kan bij SCC.
Vrijwilligers van het SCC bieden privéles/privéhulp in de Bibliotheken Breukelen, Maarssenbroek en Maarssendorp. U kunt werken op uw eigen laptop, smartphone of tablet.

Privéhulp kunt u aanvragen door ons te bellen (0346-262700) of een mail te sturen naar stichtsevechtcomputercafe@outlook.com. U kunt ook tijdens een digitaal vragenuur aangeven dat u graag privéhulp wilt ontvangen.
Privéhulp kost € 5,00 per uur.

Voor privéhulp thuis kunt u een aanvraag indienen via SeniorWeb PcHulp en Leren aan huis. U wordt dan geholpen door SeniorWeb vrijwilligers, dit kan een medewerker zijn van het SCC.
Hulp-aan-huis vraagt u aan bij SeniorWeb: telefonisch of via de website: www.seniorweb.nl. Dit kan alleen als u lid bent van SeniorWeb.
 

Overzicht cursussen

 • Workshop Haal meer uit WhatsApp (gevorderden) Bekijk details

  Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek Breukelen

  In de workshop komen wat handigheden aan bod, het gebruik van emoji's en hun betekenis, ergernissen (en oplossingen) in WhatsApp-groepen, archiveren van chats, privacy en veiligheid, tips om niet in oplichting via WhatsApp te trappen. Neem uw opgeladen smartphone mee. U kunt aan deze WhatsApp workshop deelnemen als u WhatsApp al gebruikt om zelf een nieuw chatgesprek te beginnen en berichten, foto's verstuurt. Op aanvraag kunt u ook een WhatsApp workshop voor beginners volgen.

  do 28 okt

 • Workshop Windows 10 onderhoud Bekijk details

  Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek Breukelen

  Windows 10 loopt doorgaans als een zonnetje, toch is er wel periodiek onderhoud nodig. Windows regelt een hoop automatisch, maar over sommige zaken kunt u het beste zelf de controle houden.

  do 11 nov

 • Workshop Introductie Excel Bekijk details

  Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek Breukelen

  De ledenadministratie bijhouden van een kaartclub, een enquête uitwerken van de buurtvereniging of de totale reiskosten berekenen van de afgelopen maand: het zijn bij uitstek klussen die met behulp van Excel eenvoudig geklaard kunnen worden. Tijdens deze introductie workshop leert u de basisbeginselen van Excel en gaat u aan de slag om eenvoudige berekeningen te maken. U mag uw eigen laptop met Excel meebrengen om op te werken.

  ma 15 nov

 • Workshop Zoeken op internet Bekijk details

  Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek Maarssendorp

  Op internet is alles te vinden. Maar vind je wel wat je zoekt? We leren u slim te zoeken.

  do 18 nov