Computerhulp en cursussen

Leercentrum SeniorWeb Breukelen - Stichtse Vecht Computer Café (SCC)

Heeft u vragen over het gebruik van computer, tablet, smartphone of e-reader? Het Stichtse Vecht Computer Café (SCC) kan u helpen. Het SCC, het leercentrum van SeniorWeb, vorzorgt computercurssen. Het overzicht vindt u hieronder. 
Ook is er een Digitaal Vragenuur waar deskundige vrijwilligers voor u klaarstaat.

Cursussen voor computer, tablet en smartphone

SCC geeft groepsles (max. 6 personen) en privéles/privéhulp in de Bibliotheken Breukelen, Maarssenbroek en Maarssendorp. U kunt werken op uw eigen laptop. U kunt zich opgeven voor een geplande cursus/workshop of uw interesse voor een andere cursus aangeven. Ook tijdens het digitaal vragenuur kunt u zich opgeven voor een cursus of privéles/privéhulp. De prijs van alle lessen is gebaseerd op € 6,00 per uur.

Voor vragen over Mac-computers kunt u het beste eerst contact opnemen met het SCC, wij zorgen dan dat de vrijwilligers met de juiste kennis aanwezig zijn als u langskomt met uw eigen Mac-apparaat.

Voor thuishulp/les kunt u via SeniorWeb PcHulp en Leren aan huis een aanvraag indienen en geholpen worden door SeniorWeb ambassadeurs, waaronder ook een aantal medewerkers van het SCC.

Ons e-mail adres is stichtsevechtcomputercafe@outlook.com. Stuur gerust een e-mail als u vragen heeft of bel ons tijdens het vragenuur op het telefoonnummer van de Bibliotheek.
 

Overzicht cursussen

Resultaat 1 - 10 (van 11)

 • Cursus Windows 10 in de Bibliotheek Abcoude Bekijk details

  Van 10:00 tot 12:00 | de Bibliotheek Abcoude

  De Ouderen Belangenvereniging (OBV) Abcoude-Baambrugge wil haar leden helpen hun computervaardigheden te ontwikkelen. De vereniging heeft samen met de Bibliotheek en SeniorWeb De Ronde Venen enkele activiteiten opgezet om de inwoners van Abcoude en Baambrugge die willen leren omgaan met de computer en het internet.

  di 12 mrt

 • Workshop Werken in de Cloud in de Bibliotheek Breukelen Bekijk details

  Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek Breukelen

  Steeds meer mensen gebruiken een tablet, smartphone én computer. Een vraag die vroeg of laat bij iedere gebruiker opkomt is: is het mogelijk om op al mijn apparaten altijd al mijn foto's en tekstdocumenten up-to-date bij de hand te hebben? De cloud biedt die mogelijkheid! Tijdens deze workshop krijgt u uitleg over Cloudcomputing. De voor- en nadelen worden behandeld en belangrijke en verrassende toepassingen komen aan bod. Ook wordt uitleg gegeven over veel gebruikte cloud diensten zoals iCloud, Onedrive, Googledrive en Dropbox.

  do 21 mrt

 • Workshop Mappen maken en ordenen in de Bibliotheek Breukelen Bekijk details

  Van 09:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Breukelen

  In deze workshop leert u hoe u uw documenten en foto's op de computer netjes kunt ordenen met behulp van nieuwe mappen.

  vr 22 mrt

 • Opfrisworkshop iPad / iPhone in de Bibliotheek Breukelen Bekijk details

  Van 09:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Breukelen

  Voor deze workshop kunt u zelf de onderwerpen over het gebruik van iPad en iPhone aandragen. We stellen het op prijs als de onderwerpen vóóraf doorgegeven worden, zodat de uitwerking tijdens de workshop op papier uitgereikt kan worden. Tijdens de workshop kunt u natuurlijk ook nog vragen stellen.

  do 28 mrt

 • Tips en trucs voor Word in de Bibliotheek Maarssenbroek Bekijk details

  Van 09:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Breukelen

  Tijdens deze workshop laten wij u kennismaken met de vele mogelijkheden die Word ons te bieden heeft, zoals nummeren, regelafstand, kantlijnen aanpassen, afbeeldingen invoegen, inhoudsopgave maken en meer. De cursus bestaat uit 2 lessen.

  ma 08 apr

 • Workshop Facebook in de Bibliotheek Breukelen Bekijk details

  Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek Breukelen

  Facebooken is leuk, makkelijk en zeker niet eng of moeilijk. Het is een eenvoudige manier om via internet contacten met vrienden en bekenden te onderhouden. In deze workshop leert u onder andere hoe u een profiel aanmaakt of wijzigt, vrienden uitnodigt, een foto op uw Facebookpagina zet, een foto of bericht deelt op de Facebookpagina van een vriend. Ook het instellen van uw privacy komt ruim aan bod, zoals: Wie mag uw profiel en berichten zien? Wie mag met u contact opnemen? Wie mag met een bericht reageren op uw Facebookpagina?

  do 11 apr

 • Workshop Digitale nalatenschap in de Bibliotheek Breukelen Bekijk details

  Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek Breukelen

  Ons leven is de afgelopen twintig jaar steeds digitaler geworden. We zijn zelf op tal van vlakken online actief. Daarnaast regelen instanties en overheden hun zaken steeds vaker digitaal. Iedereen zorgt natuurlijk dat al zijn of haar online gegevens goed zijn beveiligd. Maar als iemand komt te overlijden zijn die goed beveiligde accounts voor niemand toegankelijk.

  do 18 apr

 • Workshop Introductie Excel in de Bibliotheek Breukelen Bekijk details

  Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek Breukelen

  De ledenadministratie bijhouden van een kaartclub, een enquête uitwerken van de buurtvereniging of de totale reiskosten berekenen van de afgelopen maand: het zijn bij uitstek klussen die met behulp van Excel eenvoudig geklaard kunnen worden. Tijdens deze introductie workshop leert u de basisbeginselen van Excel en gaat u aan de slag om eenvoudige berekeningen te maken. U mag uw eigen laptop -met Excel- meebrengen om op te werken.

  do 25 apr

 • Workshop WhatsApp in de Bibliotheek Maarssendorp Bekijk details

  Van 09:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Maarssendorp

  Hoe veilig is WhatsApp, hoe stuur ik een foto naar mijn contacten, hoe maak ik een WhatsApp-groep, hoe verwijder ik berichten, kan ik bellen met WhatsApp? Deze WhatsApp workshop is voor iedereen met een smartphone, die meer wil weten over de mogelijkheden van WhatsApp, óók als u nog weinig doet met WhatsApp.

  vr 26 apr

 • Workshop Fotoalbum maken (Albelli) in de Bibliotheek Breukelen Bekijk details

  Van 09:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Breukelen

  Leuke foto tijdens uw vakantie gemaakt? Wat zou het leuk zijn om deze in een fotoalbum samen te voegen. Met Albelli wordt het een hele leuke herinnering. De cursus bestaat uit 2 lessen.

  vr 10 mei