Computerhulp en cursussen

Leercentrum SeniorWeb Breukelen - Stichtse Vecht Computer Café (SCC)

Heeft u vragen over het gebruik van computer, tablet, smartphone of e-reader? Het Stichtse Vecht Computer Café (SCC) kan u helpen. Het SCC, het leercentrum van SeniorWeb, vorzorgt computercurssen. Het overzicht vindt u hieronder. 
Ook is er een Digitaal Vragenuur waar deskundige vrijwilligers voor u klaarstaat.

Cursussen voor computer, tablet en smartphone

SCC geeft groepsles (max. 6 personen) en privéles/privéhulp in de Bibliotheken Breukelen, Maarssenbroek en Maarssendorp. U kunt werken op uw eigen laptop. U kunt zich opgeven voor een geplande cursus/workshop of uw interesse voor een andere cursus aangeven. Ook tijdens het digitaal vragenuur kunt u zich opgeven voor een cursus of privéles/privéhulp. De prijs van alle lessen is gebaseerd op € 6,00 per uur.

Voor vragen over Mac-computers kunt u het beste eerst contact opnemen met het SCC, wij zorgen dan dat de vrijwilligers met de juiste kennis aanwezig zijn als u langskomt met uw eigen Mac-apparaat.

Voor thuishulp/les kunt u via SeniorWeb PcHulp en Leren aan huis een aanvraag indienen en geholpen worden door SeniorWeb ambassadeurs, waaronder ook een aantal medewerkers van het SCC.

Ons e-mail adres is stichtsevechtcomputercafe@outlook.com. Stuur gerust een e-mail als u vragen heeft of bel ons tijdens het vragenuur op het telefoonnummer van de Bibliotheek.
 

Overzicht cursussen

Resultaat 1 - 10 (van 15)

 • Opfriscursus Windows in de Bibliotheek Breukelen Bekijk details

  Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek Breukelen

  Dit is een cursus waarbij de deelnemers zelf kunnen aangeven welke onderwerpen behandeld worden. De docent werkt de onderwerpen uit, per les krijgt de cursist een handleiding. De cursus bestaat uit 4 lessen verspreid over 4 maanden. U kunt uw eigen laptop meenemen om op te werken.

  do 10 jan

 • Cursus Google Foto's en Windows 10 Foto's in de Bibliotheek Breukelen Bekijk details

  Van 09:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Breukelen

  U leert hoe u digitale foto's kunt bewaren, bekijken, bewerken, delen en afdrukken. De cursus bestaat uit 3 lessen.

  ma 14 jan

 • Cursus Vertrouwd raken met de iPad (van Apple) in de Bibliotheek Maarssenbroek Bekijk details

  Van 09:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Maarssenbroek

  Tijdens deze cursus ontdekt u de mogelijkheden van de iPad en raakt er helemaal vertrouwd mee. Voor deze workshop is enige ervaring met de iPad of de computer gewenst. De cursus bestaat uit 2 lessen.

  do 31 jan

 • Workshop bestanden ordenen en foto's laten afdrukken in de Bibliotheek Maarssenbroek Bekijk details

  Van 09:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Maarssenbroek

  In deze workshop leert u hoe u uw bestanden op de computer netjes kunt ordenen in mappen. Ook leert u hoe u foto's kunt opsturen en laten afdrukken bij het Kruidvat, de Hema of een andere afdrukcentrale.

  vr 08 feb

 • Presentatie Veilig internetten in de Bibliotheek Maarssendorp Bekijk details

  Van 09:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Maarssendorp

  Cybercrime is de naam voor alle vormen van criminaliteit via computer en internet. Het is een groeiend probleem. Uw veiligheid op internet is niet gegarandeerd. Wat weet u van veilig internetten? En hoe kunt u zorgen dat u veilig internet? In deze presentatie geeft het SCC op een eenvoudige wijze uitleg over de online internet-gevaren waar wij dagelijks bewust/onbewust mee te maken hebben. Maar wij geven ook belangrijke tips, hoe we onze computers beter kunnen beschermen.

  vr 15 feb

 • Workshop Etiketten maken in de Bibliotheek Maarssendorp Bekijk details

  Van 09:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Maarssendorp

  Tijdens deze workshop leert u met uw bestaande adressenbestand (liefst in Excel) op een eenvoudige en snelle manier hoe u de adressen op etiketten, maar ook op enveloppen kunt printen.

  vr 22 feb

 • Workshop Werken in de Cloud in de Bibliotheek Breukelen Bekijk details

  Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek Breukelen

  Steeds meer mensen gebruiken een tablet, smartphone én computer. Een vraag die vroeg of laat bij iedere gebruiker opkomt is: is het mogelijk om op al mijn apparaten altijd al mijn foto's en tekstdocumenten up-to-date bij de hand te hebben? De cloud biedt die mogelijkheid! Tijdens deze workshop krijgt u uitleg over Cloudcomputing. De voor- en nadelen worden behandeld en belangrijke en verrassende toepassingen komen aan bod. Ook wordt uitleg gegeven over veel gebruikte cloud diensten zoals iCloud, Onedrive, Googledrive en Dropbox.

  do 21 mrt

 • Workshop Mappen maken en ordenen in de Bibliotheek Breukelen Bekijk details

  Van 09:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Breukelen

  In deze workshop leert u hoe u uw documenten en foto's op de computer netjes kunt ordenen met behulp van nieuwe mappen.

  vr 22 mrt

 • Opfrisworkshop iPad / iPhone in de Bibliotheek Breukelen Bekijk details

  Van 09:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Breukelen

  Voor deze workshop kunt u zelf de onderwerpen over het gebruik van iPad en iPhone aandragen. We stellen het op prijs als de onderwerpen vóóraf doorgegeven worden, zodat de uitwerking tijdens de workshop op papier uitgereikt kan worden. Tijdens de workshop kunt u natuurlijk ook nog vragen stellen.

  do 28 mrt

 • Tips en trucs voor Word in de Bibliotheek Maarssenbroek Bekijk details

  Van 09:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Breukelen

  Tijdens deze workshop laten wij u kennismaken met de vele mogelijkheden die Word ons te bieden heeft, zoals nummeren, regelafstand, kantlijnen aanpassen, afbeeldingen invoegen, inhoudsopgave maken en meer. De cursus bestaat uit 2 lessen.

  ma 08 apr