De Bibliotheek maakt je rijker

De Bibliotheek is er voor iedereen.

Iedereen is van harte welkom in de Bibliotheek, leden én niet-leden. Mensen ontmoeten elkaar hier, kunnen studeren, de krant lezen, een workshop volgen of gewoon even rondsnuffelen tussen de boeken, tijdschriften of dvd's.


 • Of neem een kijkje in de online Bibliotheek

  In de Bibliotheek ben je omringd met kennis. Het is dé plek om te leren, jezelf te ontwikkelen of te werken. Met informatieve bronnen binnen handbereik, gratis wifi en studieplekken. Natuurlijk biedt de Bibliotheek ook een grote collectie boeken, e-books, luisterboeken, tijdschriften en dvd’s. Loop langs de boekenkasten, kijk op de thematafels.

 • In de agenda vind je alle cursussen

  De Bibliotheek biedt workshops en cursussen op allerlei gebied: digitale cursussen voor mensen die moeite hebben met de computer, taalworkshops voor mensen die beter Nederlands willen leren en bijeenkomsten voor jonge moeders en mensen die werkzoekend zijn. In elke vestiging worden verschillende activiteiten georganiseerd.

 • Je ontmoet hier de buurtbewoners met wie je een cursus volgt, of je komt de buurvrouw tegen wanneer je een boek terugbrengt. Het is een plek om je thuis te voelen, een krantje te lezen, of even bij te kletsen bij een kopje koffie.

 • Kijk eens bij Jeugdbibliotheek voor leuke boekentips

  Leesplezier, daar gaat het om bij de schoolbezoeken. De kinderen krijgen uitleg over de Bibliotheek, met speelse opdrachten leren ze de Bibliotheek kennen en er wordt altijd voorgelezen. Want veel lezen én voorlezen is belangrijk voor kinderen: ‘door 15 minuten (voor)lezen per dag leert een kind 1.000 nieuwe woorden per jaar’.

 • Bekijk hier ons hele schoolprogramma

  Leesplezier en Mediawijsheid zijn ook belangrijke doelen van ‘de Bibliotheek op school’. In ‘d’Bos’ hebben het onderwijs, de Bibliotheek en de gemeente de handen ineen geslagen om lezen te stimuleren, op school én thuis. Want met meer lezen worden kinderen beter in taal. Kinderen die plezier hebben in lezen, gaan meer lezen, gaan daardoor steeds beter lezen en blijven lezen. Lezen heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, begrijpend lezen en schrijven.

 • de Bibliotheek aan Huis

  Ook thuis is de Bibliotheek bereikbaar. De digitale Bibliotheek biedt een schat aan betrouwbare en waardevrije informatie, van voorleestips voor baby’s en leestips voor kinderen die hier moeite mee hebben tot informatie voor het maken van een werkstuk en interviews met schrijvers. Voor mensen die niet zelf naar de Bibliotheek kunnen komen hebben wij de Bibliotheek aan Huis.