Vacature Enthousiaste leesconsulent

Bibliotheken veranderen in educatieve, maatschappelijke organisaties. Met extra aandacht voor dienstverlening gericht op zelfredzaamheid, participatie en persoonlijke ontwikkeling. De ambitie van de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen is om er, samen met haar partners, voor te zorgen dat iedereen taalvaardig is, digitaal mee kan komen en de kans heeft zich een leven lang te ontwikkelen.

Als leesconsulent kom je te werken in een enthousiast team binnen de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen. Je bent het visitekaartje van de Bibliotheek op de basisscholen. Wij zoeken een nieuwe positieve en open collega, die het heerlijk vindt om de schakel te zijn binnen en buiten de Bibliotheek op school!

Spreekt dit jou aan? Dan zoeken we jou!

Enthousiaste leesconsulent

gemiddeld 15 uur per week

Onze nieuwe collega is goed in
• Het organiseren en uitvoeren van veel en diverse activiteiten tegelijkertijd.
• Het houden van overzicht in een flexibele en steeds veranderende omgeving.
• Het nemen van initiatieven en behalen van resultaten.
• Het meenemen van leerkrachten, ouders en kinderen in je enthousiasme om het lezen te bevorderen.
• Het bedenken van creatieve en concrete oplossingen.

Wat ga je doen?
Adviseren, initiëren en uitvoeren van activiteiten op het gebied van lees- en taalbevordering.
Beheren van collecties op school.
Ontwikkelen en uitvoeren van programma’s op het gebied van educatie.

Welke opleiding of werkervaring heb je?
Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau inclusief relevante didactische opleidingen. Kennis en ervaring op het terrein van bibliotheekwerk, primair onderwijs, leesbevordering, jeugdliteratuur, leermethodes van scholen en projecten. Je hebt kennis van en beschikt over gedegen digitale vaardigheden. Je bent in bezit van een rijbewijs en auto.
Daarnaast vinden we jouw persoonskenmerken minstens zo belangrijk. Je bent van nature een enthousiaste persoonlijkheid en een slimme denker die zich zaken snel eigen kan maken. Je bent initiatiefrijk en kan denken en doen combineren.

Wat bieden wij?
• Een uitdagende functie met mogelijkheden voor ontwikkeling.
• Ruimte voor eigen verantwoordelijkheid, initiatief en creativiteit.
• Een prettige, informele en open werksfeer.
• Een functie voor in eerste instantie één jaar, met uitzicht op een vast contract.
• Salaris overeenkomstig de CAO Openbare Bibliotheken, schaal 6 (min. € 2.150 max. € 2.930 bij 36 uren per week).

Meer informatie?
Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Marjanne Wuring, bij voorkeur via de mail m.wuring@bibliotheekavv.nl of telefonisch via 0346-768106 (bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag).

Wil jij deze uitdagende baan?
Stuur je sollicitatiebrief met CV vóór 1 juni a.s. naar Ineke Wijnands, i.wijnands@bibliotheekavv.nl.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 23 juni.