Online Taalcoaches gezocht

Maar met WIE moet ik dan Nederlands praten? Deze vraag krijgen wij vaak te horen. Om Nederlands te leren moet je veel oefenen. En dat oefenen, dat is lastig. Vooral in deze tijd waarin we weinig mensen tegen komen. Daarom zijn Welzijn Stichtse Vecht en de Bibliotheek op zoek naar online taalcoaches.

Nederlands praten doen we samen, niet alleen!


We zoeken mensen die het leuk vinden om online wekelijks een praatje te maken met iemand die Nederlands aan het leren is.

Wat ga je doen?
Eén of meerdere keren per week heb jij als taalcoach contact met de taalvrager via online tools, zoals Whatsapp of Skype. Jullie maken een praatje en je doet samen taaloefeningen. Als je letterlijk in elkaars keuken kan kijken, levert dat leuke en waardevolle gesprekken op. Dat is goed voor de taalontwikkeling, het zelfvertrouwen en het netwerk. Zo van achter de computer thuis kun je iemand helpen bij het beter leren Nederlandse te praten en te verstaan op een tijdstip dat het jullie uitkomt. Dat kan één op één maar er zijn ook kleine groepjes die wekelijks met elkaar kletsen.

Wat is belangrijk?
· Je bent minimaal 1 uur per week beschikbaar voor in totaal 20 sessies
· Je bent digitaal vaardig (de videogesprekken vinden online plaats)
· Je vindt het leuk om anderen lerend te helpen. Het gaat vooral om oefenen met spreken en luisteren!

Je krijgt ondersteuning van de vrijwilligerscoördinator van Welzijn Stichtse Vecht. Na aanmelding volgt een online kennismakingsgesprek en een korte scholing via een e-learning. Vervolgens werk je in een online tool om de sessie bij te houden.

Voor meer informatie neem contact op met Marjolein Borlee, m.borlee@welzijnsv.nl of meld je aan via dit formulier.