Vrijwilliger SCC

Ik ben vrijwilliger bij het Stichts Vecht Computer Café. Twee maal per maand zit ik op het Digitaal vragenuur in de Bibliotheek Breukelen en Loenen.

Ik ben met name gespecialiseerd in Apple vragen (iPhone en iPad). Ik ben nieuwsgierig van aard en wil graag het naadje van de kous weten. Bij problemen kijk ik of ik een oplossing kan vinden op internet. Het is elke keer weer spannend met welke vragen mensen komen. De digitalisering is voor veel mensen te moeilijk. De mensen willen een antwoord op hun vraag en niet eindeloos zoeken als het fout gaat. En eerlijk, het is vaak ook erg ingewikkeld.

Daarnaast geef ik workshops, zoals foto’s maken met de iPhone/ iPad en bewerken van de foto’s.

Een tijdje geleden kwam er een man met een printprobleem. Op zijn laptop begon hij uit te leggen waar het volgens hem mis ging. Ik vroeg hem waarom hij zijn printer niet had meegenomen. Hij was verrast door de vraag. Hij ging naar huis en haalde de printer op. Het probleem bleek in de spuitmondjes te zitten. Die waren verstopt.

Het gaat er op zo’n spreekuur om goed te luisteren wat het probleem is en samen te kijken hoe je het probleem kunt oplossen. Niet iedereen hoeft overal alles van te weten. Als je auto een mankement heeft, ga je toch ook naar de garage.

Word jij ook enthousiast van dit verhaal? Kijk hier voor de huidige vacatures