Wie zijn wij

De Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen (kortweg de Bibliotheek AVV) bestaat uit negen vestigingen in Abcoude, Breukelen, Kockengen, Loenen, Maarssenbroek, Maarssendorp, Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis en een Afhaalpunt in Nieuwer Ter Aa.

Als lid van de Bibliotheek AVV heb je toegang tot een grote collectie boeken, e-books, luisterboeken, tijdschriften, cd's, dvd's, blue-ray's en games. De bibliotheekpas van de Bibliotheek AVV is in alle vestigingen te gebruiken en daarnaast ook in de hele provincie Utrecht (met uitzondering van Bibliotheek Nieuwegein).

Op de hoogte blijven

• In de agenda vind je alle activiteiten op een rij die in de Bibliotheek plaatsvinden.
  • Bij het nieuws vind je informatie over Bibliotheekzaken.
  • Iedere maand verschijnt de digitale nieuwsbrief. Je kunt je direct aanmelden voor de nieuwsbrief
  • Je kunt ons ook volgen op facebook.
  • Heb je vragen of suggesties voor verbetering? Aarzel niet om deze aan ons door te geven. Ons mailadres is info@bibliotheekavv.nl

Ruimtes te huur

De Bibliotheek stelt diverse ruimtes beschikbaar voor incidentele verhuur aan zowel lokale als regionale organisaties. Uitgangspunt hierbij is dat de visie van betreffende organisaties verenigbaar is met het maatschappelijk karakter van de openbare bibliotheek.

De tarieven voor de verhuur van ruimtes zijn verschillend voor profit- en non-profit organisaties en gelden voor gebruik buiten de reguliere openingstijden van de vestiging. De tarieven kun je opvragen bij de betreffende vestiging.

Doelstelling van de Bibliotheek

1. de bevordering van de Openbare Bibliotheekvoorziening in haar werkgebied ten behoeve van de gehele bevolking zonder onderscheid van godsdienstige overtuiging, politieke gezindheid of sociale groepering. Het werkgebied omvat de gemeenten De Ronde Venen en Stichtse Vecht.
  2. om die openbare bibliotheekvoorziening te doen uitgroeien tot een centrum voor kennis, cultuur, educatie en informatie, en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord, een en ander zonder winstoogmerk.

Bestuur / Raad van Toezicht

● E. de Haan, directeur / bestuurder

Raad van Toezicht
● De heer R. van Ginkel, voorzitter Raad van Toezicht
● De heer W. Fokker, lid Raad van Toezicht
● De heer A.H. van der Lelij, lid Raad van Toezicht
● Mevrouw V. Melkman, lid Raad van Toezicht
● Mevrouw E. Spil, lid Raad van Toezicht

Het beloningsbeleid is conform de CAO Openbare Bibliotheken.