Baby's, peuters en kleuters

Ben je op zoek naar geschikte babyboekjes, vrolijke prentenboeken voor je peuter of leuke boekjes voor je kleuter? Hier vind je boekentips, voorleestips, boekennieuwtjes en interviews met deskundigen op het gebied van jeugdliteratuur.

Prentenboeken Top Tien 2017

Handige sites over boeken, media en meer

Welk boek bij welke leeftijd

In de Bibliotheek zijn de boeken ingedeeld naar leeftijd. Welk boek past bij uw kind? 

Boekenpret, meer dan pret alleen

Gouden leestips voor ouders

Digitale Prentenboeken

Bekijk hier de digitale prentenboeken van de Schooltv Beeldbank.

 • Coole Koen Bekijk details

  Prentenboek over cavia Koen die in een rolstoel zit. PoePoe en NouNou maken kennis met cavia Koen. Koen zit in een rolstoel. Ze doen een wedstrijd wie het snelste is.

  Bekijk details van Coole Koen

 • Een zaadje in de wind Bekijk details

  De zaadjes gaan op reis. Zonder koffers of spullen, maar met de wind! Het kleinste zaadje wordt de grootste bloem. Mensen en vogels komen in de zomer op bezoek: zo'n mooie bloem hebben ze nog nooit gezien!

  Bekijk details van Een zaadje in de wind

 • Benno is nooit bang Bekijk details

  In dit filmpje is de geanimeerde versie van het prentenboek 'Benno is nooit bang' te zien. Dit filmpje gaat over competitie, schaamte en vriendschap.

  Bekijk details van Benno is nooit bang

Aan het woord

 1. Er zijn geen kinderen die lezen haten... Bekijk details

  Frank Serafini (Professor in Kinderliteratuur en Geletterdheid): ´There is no such thing as a child who hates to read; there are only children who have not found the right book.´Er zijn geen kinderen die...

  Bekijk details van Er zijn geen kinderen die lezen haten...

 1. Maranke Rinck houdt van knikkeren en een beetje van griezelen
 2. Op safari met Joukje Akveld
 3. Zomervakantie

Bekijk alle interviews

BoekStart

BoekStart

Samen een boekje lezen - plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen - is niet alleen heel gezellig, maar versterkt ook de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal.

BoekStart brochures
BoekStart heeft leuke en handige brochure voor jonge ouders, met tips over de nieuwste boekjes en voorleestips, handige tips over multimedia en interessante websites. De nieuwste brochure is hier te bekijken en te downloaden. Ook oudere brochures zijn nog in te zien.

Digitale prentenboeken en apps

Digitale peuter- en prentenboeken voor op de computer en apps voor smartphone of tablet: ze zijn er ook voor hele jonge kinderen. Bij BoekStart vind je een handige lijst.