De Bibliotheek aan Huis

De Bibliotheek is er voor iedereen. Kunt u zelf -tijdelijk- moeilijk naar de Bibliotheek komen? Dan komt de Bibliotheek naar u.

Het werkt als volgt: een medewerker van de Bibliotheek komt bij u op bezoek voor een kennismakingsgesprek. U kunt dan vertellen welke boeken u het liefst leest. De medewerker zoekt voor u de boeken bij elkaar en die worden regelmatig bij u aan huis gebracht en opgehaald. 

Heeft u internet? Dan kunt u ook zelf in de catalogus kijken welke (grootletter)boeken, luisterboeken, tijdschriften en films de Bibliotheek heeft. U kunt de materialen direct via de website reserveren. Reserveren binnen de Bibliotheek AVV is gratis. De medewerker brengt uw gereserveerde materialen bij u aan huis. 

Vindt u de kleine lettertjes lastig?
U leest graag, maar u hebt moeite met de kleine lettertjes? Als u slechter gaat zien, zijn onze boeken in grote letter een uitkomst. Ook handig zijn luisterboeken. Dit zijn boeken op cd die worden voorgelezen, soms door de auteur zelf.

Hoe kan ik gebruik maken van de Bibliotheek aan huis?
Om gebruik te kunnen maken van de Bibliotheek aan huis heeft u een standaardabonnement nodig van de Bibliotheek. Daarnaast zijn er geen extra kosten aan verbonden. Bij tarieven vindt u een overzicht van de kosten voor een abonnement.

Waar kan ik mij aanmelden?
Wilt u een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Dan kunt u bellen met de Bibliotheek in de plaats waar u woont. Klik hier voor de telefoonnummers. U kunt zich ook aanmelden met het aanmeldformulier: klik hier