Zomervakantie

  • Zomerlezen

    Haal je eigen lees-paspoort in de Bibliotheek

  • Bekijk de tips tegen de zomerdip

Kom je ook Zomerlezen bij de Bibliotheek?

Haal dan snel je lees-paspoort bij de Bibliotheek.

Zomerlezen met je eigen lees-paspoort

Deze vakantie kun je Zomerlezen bij de Bibliotheek. Zit je in groep 3 tot en met 8? Kom dan snel naar de Bibliotheek en haal je eigen lees-paspoort en een paar leuke vakantieboeken. Misschien heb je het lees-paspoort al op school gekregen of in je mail. Bewaar het dan goed en neem het mee elke keer dat je naar de Bibliotheek komt.

Wat moet je doen?
Heb je een boek uitgezocht? Zoek een chill plekje, lekker buiten in de zon, of als het regent binnen op de bank. En lezen maar!
Lees drie of meer boeken. Schrijf van elk boek de titel, de hoofdpersonen en wat je van het boek vindt in je paspoort. Maar let op, niet smokkelen, want dat vindt de douane niet goed.

Als je je boek gelezen hebt, laat het dan afstempelen in jouw eigen lees-paspoort. Heb je drie stempels of meer, dan levert je dat een ticket op voor een leuke activiteit in jouw Bibliotheek. Wat dat is, blijft nog even een verrassing.

Je kunt beginnen met zomerlezen meteen als je zomervakantie begint en het duurt vijf weken. De verrassingsactiviteit volgt in de laatste week van de zomervakantie. Heb je een ticket ontvangen en wil je meedoen aan de activiteit? Vul dan dit formulier in.

Kom halen die stempels!!!
 

Info voor ouders

Zomerlezen is een project van de Bibliotheek om kinderen te motiveren in de zomervakantie te blijven lezen en ze hiermee enthousiast te houden. Jammer genoeg komt het voor dat kinderen in de vakantie achteruit gaan in leesniveau. Naast de vaardigheid, kan lezen ook zo heerlijk ontspannend zijn! En daar is vakantie juist ook voor.

In de Bibliotheek is er een grote, aantrekkelijke collectie met de nieuwste aanwinsten. En deze zomer is er weer de VakantieBieb-app. Deze app is gratis te downloaden, je hoeft geen lid van de Bibliotheek te zijn. In de VakantieBieb zitten zowel jeugdboeken als boeken voor volwassenen.
 

Zonnige zomerboeken voor iedereen die A-boeken leest

Tips tegen de zomerdip

5 tips tegen de zomerdip

Het is belangrijk dat kinderen regelmatig blijven lezen. Hoe? Bekijk de 5 tips.

Podcast

De Grote Vriendelijke Podcast. De eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. 

Boekentips

Laat je inspireren door verschillende typen kinderen en ontdek vrolijke zomertitels.

Anti-verveeltips


Nog meer lezen?

Wil je nog meer leuke, mooie of spannende boeken lezen? Kijk eens op de jeugdpagina's.

Ga hier naar de jeugdpagina's

Lees je liever online?

Kijk dan eens in de VakantieBieb, daar zit vast een e-book voor je bij. (Je moet eerst even de VakantieBieb-app downloaden, dat is helemaal gratis).

Ga hier naar de VakantieBieb