Carla Westerbeek-Sikkes

Over de schrijver
Carla Westerbeek-Sikkes (1948) is geboren in Amsterdam en woont in Vinkeveen.
Na een lange periode in diverse functies werkzaam te zijn geweest bij een bank en als freelance fotomodel en mannequin is ze in 2010 overgestapt op het schrijven van boeken.
Haar boeken zijn voornamelijk autobiografisch en worden in eigen beheer uitgegeven onder de naam CLWS.

Jeugdherinneringen vervagen naarmate wij ouder worden. Dat was voor Carla een reden om haar herinneringen aan de vakanties, in het door haar vader zelf getimmerde zomerhuisje in de duinen van Egmond aan Zee, op te schrijven. Dit resulteerde in 2010 in een boek Zand, Zeep en Soda Verhalen, dat zich afspeelt in de vijftig en zestiger jaren rond een zomerhuisje in de duinen.

Publicaties

  • Zand, Zeep en Soda verhalen: Vanaf dat ze twee jaar was verbleef Carla drie maanden per jaar met haar ouders, tweelingzus en oudere zus in een zomerhuisje bij Egmond aan Zee. De reis van Amsterdam naar de vakantieplek in de duinen ging per brommer ('een echte Berini'). Vader was er meestal alleen de weekenden en familieleden kwamen achter elkaar logeren in het kleine, maar knusse onderkomen. De belevenissen van de (eeneiïge) tweeling Carla en Conny spelen zich af in het huisje, op het strand en in de duinen in de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw. De sfeer van het boek ademt die van saamhorigheid en eenvoud, elementen die kleur gaven aan de tijd. De titel is ontleend aan de drie potjes die in het keukenkastje stonden en symbool staan voor de tijd waarin de verhalen zich afspelen.
    Dit boek is zeker ook een aanrader voor de jeugd tussen 15 en 18 jaar.
  • Tien zoetjes in de koffie: Dit boek vertelt het verhaal van een dochter over haar moeder gedurende de laatste jaren van haar leven. De moeder woonde in Amsterdam en kreeg de ziekte van Alzheimer. Ze verhuizen moeder eerst naar een seniorenflat, later naar een verzorgingstehuis. De dochter beschrijft op levendige en aansprekende wijze hoe gaande de tijd haar omgang en relatie met haar moeder veranderen.