Voordeel met je Biebpas

Als lid van de Bibliotheek kunt u gebruik maken van aantrekkelijke kortingen op kunst & cultuur, educatie en natuur.

Op vertoon van uw biebpas krijgt u voordeel bij een aantal instellingen in onze regio. Zie hieronder.

Leen met korting een kunstwerk via KuRVe

Gemeente De Ronde Venen heeft een prachtige kunstcollectie van gerenommeerde kunstenaars in bezit. Deze collectie wordt beheerd door de Stichting Kunstuitleen De Ronde Venen (KuRVe). Een groot deel van de collectie is te leen en kunt u thuis aan de muur hangen. Per maand betaalt u € 5,00 huur. Met een Bibliotheekpas krijgt u de eerste maand gratis. 

Op de website www.kurve-kunstuitleen.nl kunt u alle kunstwerken bekijken en een werk uitkiezen om gedurende minimaal drie maanden en maximaal één jaar te lenen.

Binnenkort wordt het aanbod dubbel zo groot. Kurve heeft nieuwe werken gekregen. Die zijn al gefotografeerd, maar moeten nog allemaal op de website gezet worden.

Vechtstreekmuseum Maarssen

Het Vechtstreekmuseum in Maarssen biedt met exposities en activiteiten een kijkje in de rijke cultuurhistorie van de streek. Zo zijn er in het verleden tentoonstellingen geweest over het Amsterdam-Rijnkanaal, het Joods verleden van de regio en vondsten uit de Vecht.

Het Vechtstreekmuseum bestaat in 2020 alweer 25 jaar. Tot 13 september is de gehele benedenverdieping daarom ingericht voor de speciale tentoonstelling De Vecht - Nieuwe PARELS blootgelegd.
Bij de tentoonstelling wordt ook een jubileumboek uitgegeven: Eeuwige Schoonheid aan de Vecht.
Tevens organiseert het Vechtstreekmuseum geregeld wandelingen en workshops.

Op vertoon van je Bibliotheekpas ontvangt je 2 euro korting op de toegangsprijs, geldig voor maximaal 2 personen per pas. In plaats van € 6,00 betaal je € 4,00.
Kijk voor meer informatie en prijzen op www.vechtstreekmuseum.nl