Voordeel met je Biebpas

Als lid van de Bibliotheek kunt u gebruik maken van aantrekkelijke kortingen op kunst & cultuur, educatie en natuur.

Op vertoon van uw biebpas krijgt u voordeel bij een aantal instellingen in onze regio. Zie hieronder.

Vechtstreekmuseum Maarssen

Het Vechtstreekmuseum in Maarssen biedt met exposities en activiteiten een kijkje in de rijke cultuurhistorie van de Vechtstreek.
Zo zijn er in het verleden tentoonstellingen geweest over het Amsterdam-Rijnkanaal, het Joods verleden van de regio en vondsten uit de Vecht.

Het Vechtstreekmuseum heeft voor 2022 twee nieuwe tijdelijke tentoonstellingen gepland:

1. De Vechtstreek vanuit de lucht
Deze tentoonstelling laat luchtfoto’s van de Vecht en de Angstel zien. De foto’s zijn gemaakt door de in Breukelen woonachtige fotograaf Gerhard Hof met een drone. De foto’s tonen het landschap (de loop van de rivieren, de dorpen, de buitenplaatsen, de kastelen, de molens, etc.) van de Vecht van Utrecht tot Muiden en de Angstel van de Vecht tot Abcoude. Naast foto’s van deze twee rivieren, worden er in deze tentoonstelling ook video’s vertoond met luchtfoto’s van de dorpen, kernen en het platteland in de Vechtstreek, maar ook van de in de Vechtstreek gelegen Hollandse Waterlinie.
Deze tentoonstelling is te zien vanaf 19 februari 2022 tot en met 15 juli 2022.

2. Schilders van de Vechtstreek
De tentoonstelling richt zich op schilders die hebben geleefd en gewerkt in de Vechtstreek in de periode van ca. 1850 tot ca. 1950 en in hun schilderkunst de Vechtstreek als onderwerp hebben gekozen. Aan bod komen bekende namen zoals Bastert, Ligtelijn en Van Leusden. Maar daarnaast komen ook minder bekende kunstenaars aan bod die een bredere belangstelling verdienen.
Deze tentoonstelling is te zien vanaf 16 juli 2022 tot en met 8 januari 2023.

Tevens organiseert het Vechtstreekmuseum geregeld wandelingen, bezoek aan buitenhuizen en tuinen en lezingen.

Op vertoon van uw Bibliotheekpas ontvangt u 2 euro korting op de toegangsprijs, geldig voor maximaal 2 personen per pas.
In plaats van € 7,00 betaalt u € 5,00.
Kijk voor meer informatie en prijzen op www.vechtstreekmuseum.nl

 

Leen met korting een kunstwerk via KuRVe

Gemeente De Ronde Venen heeft een prachtige kunstcollectie van gerenommeerde kunstenaars in bezit. Deze collectie wordt beheerd door de Stichting Kunstuitleen De Ronde Venen (KuRVe). Een groot deel van de collectie is te leen en kunt u thuis aan de muur hangen. Per maand betaalt u € 5,00 huur. Met een Bibliotheekpas krijgt u de eerste maand gratis. 

Op de website www.kurve-kunstuitleen.nl kunt u alle kunstwerken bekijken en een werk uitkiezen om gedurende minimaal drie maanden en maximaal één jaar te lenen.

Binnenkort wordt het aanbod dubbel zo groot. Kurve heeft nieuwe werken gekregen. Die zijn al gefotografeerd, maar moeten nog allemaal op de website gezet worden.