Vacatures en stages

Enthousiaste leesconsulent

Als leesconsulent ben je goed in het organiseren en uitvoeren van veel en diverse activiteiten tegelijkertijd. Je kunt overzicht houden in een flexibele en steeds veranderende omgeving. Je neemt initiatieven en behaalt resultaten. Je neemt docenten, ouders en kinderen mee in je enthousiasme om het lezen te bevorderen. En je bent goed ik het bedenken van creatieve en concrete oplossingen.

Meer over vacature leesconsulent

Zaterdaghulp

Ben je 16 of 17 jaar en wil je wat bijverdienen? Word dan opruimhulp op de zaterdag in de Bibliotheek Maarssenbroek.

Meer over vacature zaterdaghulp

Vrijwillige gastheer / gastvrouw

Als gastheer / gastvrouw draagt je er samen met de vaste medewerker en collega-vrijwilligers zorg voor dat de bezoeker zich welkom en prettig voelt in de Bibliotheek. Je maakt bezoekers wegwijs in de Bibliotheek en beantwoordt vragen of verwijst door naar een collega.

Meer over vrijwilliger gastheer / gastvrouw

Vrijwilliger Taalvisite

Taalvisite richt zich op het verkleinen van taalachterstand bij kinderen tussen 2 en 12 jaar. De vrijwilliger gaat gedurende 15 weken één uur per week bij het gezin 'op visite'. Tijdens de visite lees je het kind voor of lees je samen met het kind. Daarnaast doe je allerlei taalspelletjes. De ouders worden zodanig betrokken bij de Taalvisite dat ze na de 15 weken zelf hun kind kunnen voorlezen of helpen bij het lezen.

Meer over vrijwilliger Taalvisite

Vrijwilliger Taalcoach

In Nederland heeft 1 op de 9 mensen moeite met lezen, schrijven of spreken. De Bibliotheek heeft daarom samen met lokale partners een Taalhuis opgericht. Via het Taalhuis worden mensen geholpen die hun Nederlandse taal willen verbeteren. In de meeste gevallen oefenen de deelnemers samen met een Taalcoach. Als Taalcoach kun je het verschil maken in iemands leven. Iets voor jou?

Meer over Vrijwilliger Taalcoach

Vrijwilliger begeleiding digitaal Oefenplein

Voor ons digitaal Oefenplein in de Bibliotheek Maarssenbroek zijn wij op zoek naar een begeleider. Op het oefenplein komen mensen die willen oefenen met hun digitale vaardigheden. De één wil beter leren mailen, de ander wil zelfstandig internet kunnen gebruiken, en wéér een ander wil leren bestanden te verplaatsen. De deelnemers werken voornamelijk op eigen laptop of tablet.

Meer over begeleider digitaal Oefenplein

Vrijwilliger individuele computercursus in Abcoude

Voor inwoners zonder enige computer/tablet ervaring hebben we een mooi oefenprogramma. De deelnemer oefent onder begeleiding van een vrijwilliger. Daarnaast oefent hij/zij thuis. Voor het geven van deze cursus in Abcoude zijn wij op zoek naar vrijwilligers.Vrijwilliger en deelnemer maken zelf afspraken over het tijdstip waarop wordt samengewerkt.

Meer over vrijwilliger individuele computercursus

Vrijwilligers individuele computercursus

Voor inwoners die willen leren omgaan met de computer, biedt de Bibliotheek de cursus Klik & Tik. Met deze cursus leren de cursisten de eerste stappen van werken met de computer en het internet. I.v.m. de corona-maatregelen zoekt de Bibliotheek vrijwilligers die individuele deelnemers van deze cursus willen helpen.

Meer over vrijwilligers computercursus