Vacatures en stages

Vrijwilligers voor project Taalvisite

De Bibliotheek is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor Taalvisitie in De Ronde Venen, óók in Abcoude. Taalvisite richt zich op het verkleinen van taalachterstand bij kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Vrijwilligers gaan gedurende 15 weken één uur per week bij een gezin ‘op visite’. Zij lezen de kinderen voor of lezen samen met de kinderen. Daarnaast ondernemen ze allerlei taalactiviteiten. De ouders worden zodanig betrokken bij Taalvisite dat ze na die 15 weken zelf hun kind kunnen voorlezen of helpen bij het lezen.

Meer over vrijwilliger Taalvisite

Vrijwillige gastheer / gastvrouw

Voor de Bibliotheek Breukelen en Mijdrecht zoeken we gastheren en gastvrouwen. U draagt er samen met de vaste medewerker en collega-vrijwilligers zorg voor dat de bezoeker zich welkom en prettig voelt in de Bibliotheek. U maakt bezoekers wegwijs in de Bibliotheek en beantwoordt vragen of verwijst door naar een collega.

Meer over vrijwilliger gastheer / gastvrouw

Taalvrijwilliger

In Nederland heeft 1 op de 9 mensen moeite met lezen, schrijven of spreken. De Bibliotheek heeft daarom samen met lokale partners een Taalhuis opgericht. Via het Taalhuis worden mensen geholpen die hun Nederlandse taal willen verbeteren. In de meeste gevallen oefenen de deelnemers samen met een Taalvrijwilliger. Als Taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Iets voor jou?

Meer over Taalvrijwilliger

Maatschappelijke stagiaires

De Bibliotheek is heel erg in beweging. Van een klassieke uitleenbibliotheek gaan we naar een bibliotheek die zich inzet voor leesbevordering en mediawijsheid, die mensen ondersteunt bij het zich eigen maken van digitale vaardigheden en die laatgeletterdheid probeert terug te dringen door het aanbieden van allerlei taalcursussen. Jij kunt als maatschappelijke stagiair hier een bijdrage aan leveren.

Meer over Maatschappelijke stages