Vacatures en stages

Vrijwilligers voor Taalvisite online

De Bibliotheek is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor Taalvisite. Taalvisite richt zich op het verkleinen van taalachterstand bij kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Normaal gesproken gaat de vrijwilliger gedurende 15 weken één uur per week bij een gezin ‘op visite’. Nu in corona-tijd gaan alle 'visites' online. Tijdens de visite lees je het kind voor of lees je samen met het kind. Daarnaast doe je allerlei taalspelletjes. De ouders worden zodanig betrokken bij Taalvisite dat ze na die 15 weken zelf hun kind kunnen voorlezen of helpen bij het lezen.

Meer over vrijwilliger Taalvisite online

Vrijwilligers individuele computercursus

Voor inwoners die willen leren omgaan met de computer, biedt de Bibliotheek de cursus Klik & Tik. Met deze cursus leren de cursisten de eerste stappen van werken met de computer en het internet. I.v.m. de corona-maatregelen zoekt de Bibliotheek vrijwilligers die individuele deelnemers van deze cursus willen helpen.

Meer over vrijwilligers computercursus

Vrijwilligers online Taalcoaches

Om Nederlands te leren moet je veel oefenen. En dat oefenen, dat is lastig. Vooral in deze tijd waarin we weinig mensen tegen komen. Daarom zijn we op zoek naar online taalcoaches, mensen die het leuk vinden om online wekelijks een praatje te maken met iemand die Nederlands aan het leren is.

Meer over online Taalcoach

Vrijwillige gastheer / gastvrouw

Als gastheer / gastvrouw draagt je er samen met de vaste medewerker en collega-vrijwilligers zorg voor dat de bezoeker zich welkom en prettig voelt in de Bibliotheek. Je maakt bezoekers wegwijs in de Bibliotheek en beantwoordt vragen of verwijst door naar een collega.

Meer over vrijwilliger gastheer / gastvrouw

Taalvrijwilliger

In Nederland heeft 1 op de 9 mensen moeite met lezen, schrijven of spreken. De Bibliotheek heeft daarom samen met lokale partners een Taalhuis opgericht. Via het Taalhuis worden mensen geholpen die hun Nederlandse taal willen verbeteren. In de meeste gevallen oefenen de deelnemers samen met een Taalvrijwilliger. Als Taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Iets voor jou?

Meer over Taalvrijwilliger