Grace Bernardus

Over de schrijver
Grace Bernardus profileert zich als ’vertelkracht in woord en beeld’. Na haar studie audiovisueel design volgde zij opleidingen voor bureauredacteur en scenarioschrijver. In 2011 filmde zij de documentaire ‘Blauwe Oesters’. Een verhaal over haar vader, een Molukse marineman, waarvoor zij zelf het scenario schreef. De film ging datzelfde jaar in première op het filmfestival ‘Film by the Sea’ in Vlissingen en is ‘on demand’ te zien op NetZeeuws.nl.
Zij was redacteur voor het Tijdschrift van de Historische Kring Breukelen. En van 2010 tot 2013 was zij correspondent Breukelen voor het regionale nieuwsblad VAR.
Naast schrijven en fotograferen, zingt en schildert zij.

Grace Bernardus werkt zelfstandig en woont in Breukelen.

Publicaties
In 2015 schreef Grace als co-auteur een in eigen beheer uitgegeven boek: Mutiara, Molukse parels aan de Vecht. Een samenwerking met Sylvia Pessireron en grafisch vormgever Karin Lopulalan.
Het boek waarin Molukse inwoners en ondernemers van Breukelen en Stichtse Vecht vertellen over 50 jaar wonen in Breukelen en Maarssen en de komst naar Nederland 65 jaar geleden. Persoonlijke verhalen verteld door mannen en vrouwen, over overleven in en vechten voor het behoud van de kolonie, het voormalig Nederlands-Indië.
Mutiara is de eerste publicatie van Uitgeverij Parel Pers. De volgende uitgaven zijn een dichtbundel en een fotoboek.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.vertelkracht.nl of via e-mail info@gracebernardus.nl.