Lyda Westerink

Over de schrijver
Lyda Westerink is schrijver, journalist en oprichter van Het Sprookjescafé, de plek waar de kracht van verhalen centraal staat.

Vanaf haar vroegste jeugd lééft ze in verhalen: haar moeder en oma’s lazen ze voor, een oude buurvrouw vertelde ze en zodra ze zelf kon lezen, verslond ze boeken. Haar studiekeuzes lagen dan ook voor de hand: theologie en journalistiek. De overeenkomst: verhalen!

Uiteindelijk koos ze voor de journalistiek. Als politiek correspondent (onder andere voor VAR Nieuwsblad) vertelde ze het verhaal van bevlogen politici, als eindredacteur en schrijfadviseur leerde ze aan financiële professionals hoe ze hun verhalen beter konden vertellen en tegenwoordig verzorgt ze vanuit haar Sprookjescafé cursussen voor mensen die zich op een meer creatieve manier met schrijven willen bezighouden.

Haar grote inspiratiebron: Roodkapje! Als journalist herkent ze de juiste ‘skills’: niet keurig op het pad blijven, maar erop af. Als verhalenliefhebber geniet ze van de gelaagdheid van het sprookje en de tijdloosheid ervan. Als schrijfadviseur, tot slot, bewondert ze de ijzersterke opbouw van het verhaal. Ook haar eigen roman Wolfs muze is ‘inspired by Roodkapje’.

Publicatie

  • Tango met een tuinkabouter (Uitgeverij Elikser, 2021)
    De betoverende correspondentie van een oude dame en haar tuinkabouter over het leven, de liefde, vriendschap en de dood.
  • Wolfs muze (Uitgeverij Elikser, 2018)

Meer informatie
Voor meer informatie en/of contact, wees welkom op: hetsprookjescafe.nl