Marcel Heunks

Over de schrijver
Marcel Heunks is geboren en getogen in Utrecht en woont sinds 1999 in Maarssenbroek met zijn gezin. Na zijn studie Cognitieve Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit Utrecht is hij voornamelijk in het Mbo-onderwijs actief. Eerst als docent op ROC Midden Nederland en later als onderwijsmanager op het ROC van Amsterdam. Op dit moment is hij manager van de opleiding Verpleegkunde op MBO College West in Amsterdam.

Een aantal jaren geleden is Marcel begonnen met schrijven. Eerst schreef hij alleen blogs en columns (www.columnblogger.com) en nadat hij zich had aangesloten bij schrijverskring Gyrinus Natator is hij ook korte verhalen gaan schrijven.
Kenmerkend voor zijn werk is de observatie van het alledaagse en dat zo klein mogelijk laten terug komen met een thema, in een column of een kort verhaal. In zijn columns voeren herkenbaarheid en humor de boventoon, terwijl in zijn korte verhalen het schrijnende beeld achter de observatie haarfijn wordt blootgelegd. Daarnaast schrijft Marcel columns voor voetbalclub OSM’75 en schrijft hij voor dezelfde club artikelen in de Vechtstroom.
Afgelopen zomer is Marcel zijn eigen uitgeverij begonnen (Columnblogger uitgeverij) en richt zich daarmee in eerste instantie op het uitgeven van e-books. Zij motto daarbij is dat het e-book een eigen en volwassen plek verdient naast het papieren boek.

Publicaties

  • Wat had kunnen gebeuren (2014) een verzameling columns waarin het alledaagse met Marcel’s twist worden beschouwd. Herkenbaar en met humor. Uitgegeven bij Boekscout.nl
  • Papa traint de F-jes (2015). In veertig hilarische columns laat Marcel zien dat het leven van een voetbalvader niet altijd over rozen gaat. Uitgegeven bij Columnblogger uitgeverij als e-book