Paula Keessen

Over de schrijver
Paula Keessen (1976) ziet schrijven als een gevecht. Een gevecht tegen de vluchtigheid van alledag. Een gevecht tegen de breekbaarheid van het geheugen. Een gevecht tegen de tijdelijkheid van het bestaan. Zij ziet haar leven als een leven van eenvoud dat bewaard moet blijven, dus schrijft zij, om te herinneren en herinnerd te worden.

Haar tweede boek De Goddeloze- vlucht uit een religie waar ik niet in geloofde geeft een kijkje in het leven van de gesloten gemeenschap van Jehovah’s Getuigen. Ze vertelt vooral over de gevolgen voor haarzelf toen zij zich niet meer aan de vele regels wilde houden.

'Op mijn achttiende verliet ik mijn ouderlijk huis. Met slechts twee plastic zakken met wat kleding ging ik een onzekere toekomst tegemoet. Ik besefte dat iedereen die ik kende nooit meer met mij zou spreken. Dat gold zelfs voor mijn ouders, zussen en broer. Nu, 25 jaar later, krijg ik nog steeds vaak de vraag hoe het is om te leven als Jehovah’s Getuige maar vooral hoe het was toen ik werd geëxcommuniceerd. De strijd, het verdriet, de boosheid, de angst en de pogingen om weer een normaal leven te leiden. Ik moest leren om te leven zonder regels ...'

Paula Keessen woont in Mijdrecht.

Publicaties

  • The River of Blue (2013) bevat een verzameling Engelstalige gedichten over liefde, mensen, erotiek, passie en natuur.
  • De Goddeloze- vlucht uit een religie waar ik niet in geloofde (2019)

Meer informatie
Meer informatie over haar boek De Goddeloze- vlucht uit een religie waar ik niet in geloofde op: boekscout.nl
Of stuur een mail naar: paulakeessen@hotmail.nl