Zelf belastingaangifte doen: het kan in de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 21 februari 2018 08:30

Rond 1 maart krijgt u bericht van de Belastingdienst over de belastingaangifte. Tot 1 mei hebt u de tijd om uw aangifte te doen. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. Wilt u zelf aangifte doen, maar hebt u thuis geen computer of internet? Kom dan naar de Bibliotheek*. Hier kunt u gratis gebruik maken van een computer voor de aangifte inkomstenbelasting of om toeslagen aan te vragen. Ook kunt u hier de belastingaangifte printen. Deze service is ook gratis als u geen lid bent van de Bibliotheek.

Hulp nodig bij uw aangifte?
Wilt u hulp bij het aangifte doen? De Bibliotheek wijst de weg. De medewerkers van de Bibliotheek weten welke organisaties kunnen helpen bij uw (online) belastingaangifte. Haal de gratis flyer in de Bibliotheek.

Computercursussen
Wist u dat de Bibliotheek ook korte computercursussen geeft?
Klik & Tik is een cursus voor mensen zonder, of met heel weinig ervaring op de computer en het internet. Deelnemers leren de basisprincipes van de computer, gaan het internet op en oefenen met Social Media. U stapt in op uw eigen niveau. U kunt zich aanmelden bij de Bibliotheek of via dit inschrijfformulier
Daarnaast is er een training Digisterker waar u leert hoe u gebruik kunt maken van de online overheidsdiensten zoals de Belastingdienst, het UWV en de gemeente. Ook wordt er geoefend met het aanvragen van een DigiD. Voor deze cursus is basiskennis van de computer en het internet nodig. U kunt zich aanmelden in de Bibliotheek of via dit inschrijfformulier.
Verder biedt Stichtse Vecht Computer Café diverse computercursussen, bekijk hier het volledige aanbod.

Convenant Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst
De belastingdienstverlening maakt deel uit van een convenant dat de Koninklijke Bibliotheek (KB) en de Belastingdienst in 2016 hebben gesloten. Hierin is geregeld dat de Belastingdienst, KB en openbare bibliotheken mensen ondersteunen bij het digitaal zaken doen met de overheid.
Voor de belastinghulp werkt de Bibliotheek samen met Tympaan-De Baat en de Servicepunten De Ronde Venen in gemeente De Ronde Venen en met Welzijn Stichtse Vecht, de Ouderenbonden en het FNV in gemeente Stichtse Vecht.

* Er zijn computers en printers aanwezig in de Bibliotheken Abcoude, Breukelen, Loenen, Maarssenbroek, Maarssendorp, Mijdrecht en Vinkeveen.