Meer doen met de computer

Wilt u handiger worden op de computer? Bij de Bibliotheek kunt u terecht voor diverse computercursussen. U hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om een cursus te volgen.

Leren omgaan met computer en internet

Of u het nu leuk vindt of niet: het internet wordt steeds belangrijker. Iets kopen, een afspraak maken bij de gemeente, een vakantie boeken, bankzaken regelen, het gaat allemaal en steeds vaker via het internet.  

Met de cursus Klik & Tik leert u de eerste stappen van werken met de computer en het internet. U werkt in uw eigen tempo.

Zelf overheidszaken regelen via de computer

De overheid doet steeds meer via het internet en ook u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, om werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing.

Om u op weg te helpen biedt de Bibliotheek de cursus 'Leer werken met de e-overheid' (Digisterker). In vier bijeenkomsten leert u werken met de elektronische overheid.

Andere computercursussen in de Bibliotheek

Bij de Bibliotheek kunt u ook terecht voor andere computercursussen. Bijvoorbeeld wat u allemaal op een tablet of smartphone kunt doen of hoe u uw computer veilig kunt houden. 

Het Stichtse Vecht Computer CafĂ© (SCC) biedt samen met de Bibliotheek diverse cursussen op computer, tablet of smartphone.  

Vragen over computer, laptop, tablet?

Vragen over het lenen van e-books, het online reserveren of de Bibliotheek App? Problemen met uw e-mail of een foutmelding die u niet begrijpt? Ontdekken hoe u kunt Skypen of Whatsappen met familie in het buitenland? Of een afspraak maken bij de gemeente? Kom dan naar de Bibliotheek.

Inloopmiddag PC-hulp in De Ronde Venen

In de Bibliotheek Mijdrecht is er iedere maandag- en woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur een inloopuur van SeniorWeb De Ronde Venen. Hier kunt u terecht met al uw vragen over computer, laptop, tablet of mobiele telefoon.

Meer over inloopmiddag SeniorWeb DRV

Digitaal Vragenuur in Stichtse Vecht

In de Bibliotheek Breukelen, Maarssenbroek en Maarssendorp is elke week een Digitaal Vragenuur van SeniorWeb Breukelen (SCC). Hier kunt u terecht met al uw vragen over computer, laptop, tablet of mobiele telefoon.

Meer over Digitaal Vragenuur SeniorWeb (SCC)


SeniorWeb De Ronde Venen geeft diverse computercursussen in Mijdrecht.