Meer doen met de computer

We zijn blij dat we weer meer computerhulp kunnen aanbieden in de Bibliotheek.
We maken graag een afspraak om te kijken welke computerhulp u wilt hebben.

Oefenen met computer en internet

Wilt u (beter) leren omgaan met computer en internet?

In de Bibliotheek helpen we mensen om de computer (beter) te leren gebruiken. U kunt bijvoorbeeld leren:

  • hoe het toetsenbord werkt
  • hoe u kunt internetten
  • hoe u mailtjes verstuurt
  • hoe u kunt appen met de smartphone
We maken graag een afspraak om samen te bespreken wat u wilt leren, en hoe u dat het beste kunt doen. 
Vul daarvoor het formulier in.

Computercursussen (Stichtse Vecht)

Hulp van Stichtse Vecht Computer Café
Voor PCHulp kunt u bij het Stichtse Vecht Computer Café (SCC) terecht in de Bibliotheek Breukelen, Loenen, Maarssenbroek en Maarssendorp.
PCHulp kunt u aanvragen via het aanvraagformulier of door een e-mail te sturen met uw telefoonnummer en een korte beschrijving van uw hulpvraag + daarbij gebruikte apparatuur naar: stichtsevechtcomputercafe@outlook.com.

Tijdens de openingsuren van de Bibliotheek waar u hulp wilt krijgen, kunt u zich ook telefonisch opgeven of bij de balie.

Cursus of workshop volgen van SCC?
Het SCC start weer met computer- cursussen en workshops in de Bibliotheek. Een les is met maximaal 2 deelnemers en wordt in overleg met u ingepland.
U kunt zich inschrijven via de knop hierboven (Aanvraag PCHulp).

Computercursussen (De Ronde Venen)

SeniorWeb DRV helpt

SeniorWeb DRV zit weer voor u klaar in de Bibliotheek Mijdrecht. Zij kunnen twee klanten tegelijk helpen. Heeft u een probleem met uw computer, laptop, tablet of mobieltje, meldt het. SeniorWeb neemt dan contact met u op om een afspraak te maken.
 


Leer videobellen!

De laatste tijd zien we familie en vrienden veel minder vaak dan we zouden willen. Gelukkig is er een klein alternatief: videobellen. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar iedereen met een smartphone of tablet kan het.

Kijk hier voor meer info

Help anderen online op weg

Kent u mensen die het nu jammer vinden dat ze te weinig kunnen met de computer? Misschien kunt u hen helpen met het aanmaken van een account op Oefenen.nl

Ga naar Oefenen.nl

Digisterker door doen!

Er is nu de mogelijk om thuis een computercursus te doen: Digisterker door doen!. Het lesprogramma bestaat uit een aantal modules in de vorm van e-books (pdf). Ook is er een online oefenomgeving. Kom meer te weten over onderwerpen als DigiD, Mijn Overheid, aanvragen bij de eigen gemeente, Mijn Toeslagen, Thuisarts.nl, Donorregister en meer.

Ga naar Digisterker door doen!