Vrijwilliger Klik & Tik

Vrijwilligerswerk ben ik gaan doen om contact te houden met de maatschappij als geheel en met individuen. Via een oproep in De Vechtstroom ben ik in contact gekomen met de Bibliotheek.

Bij Klik & Tik help ik mensen op weg met de computer en de digitale wereld door tijdens de cursus vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden. Het doet me goed om deze mensen na de cursus met een certificaat te zien vertrekken en hopelijk is hun interesse dan gewekt om meer hiermee te gaan doen zodat het makkelijker wordt met de digitale wereld te werken en ze zich beter thuis kunnen voelen.

Bij Taalmaatje help ik taalmaatjes 1 op 1 of in groepsverband met het beter leren lezen, spreken en schrijven van het Nederlands zodat ze beter en makkelijker hun weg kunnen vinden in onze maatschappij.
Het voelt goed om anderen hierin te kunnen helpen en tot steun te kunnen zijn, vooral als je ziet dat ze na een tijdje met flinke stappen vooruit gaan.

De uitdaging die ik heb in beide projecten is het overbrengen van mijn kennis op een zo'n goed mogelijke manier. Iedereen kan leren, ongeacht leeftijd, geslacht, achtergrond. En ook ik leer hierdoor nog steeds veel bij. Voor Taalmaatje bijvoorbeeld heb ik een cursus gevolgd zodat ik de personen beter kan begeleiden.

Vrijwilligerswerk geeft me erg veel voldoening; ik kan anderen echt helpen verder te komen. Om die reden alleen al zou ik anderen aan willen raden vrijwilligerswerk te gaan doen. Daarnaast is het een uitstekende manier om in contact te blijven met de maatschappij en de medemens.

Voor iedereen die interesse heeft in (een van) de projecten waar ik voor werk, zou ik zeggen; meld je aan of kom langs voor informatie! Samen kunnen we elkaar helpen in een gezellige, informele omgeving. Wij, de vrijwilligers, zijn er voor jullie!

Word jij ook enthousiast van dit verhaal? Kijk hier voor de huidige vacatures